Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Půr a Piskáček spolu založili nový mediální projekt Datarun

Datarun. Zleva Vladimír Piskáček a Michal Půr
Tereza Zavadilová/Newstream
Tereza Zavadilová

Videa, podcasty a newslettery budou hlavní formáty nového média.

Reklama

Novináři a mediální manažeri Michal Půr a Vladimír Piskáček představili nový vlastní mediální projekt s názvem Datarun. „Je to mediální projekt, ale nepracují v něm žádní novináři. Novinář popisuje realitu, snaží se jí popsat z obou stran a snaží se to udělat objektivně. My chceme, aby realitu popisovali experti a navrhovali řešení,“ uvedl Půr pro web Médiář.cz. „Naší ambicí není stavět médium, které bude přinášet zábavu pro čtenáře. Naší ambicí je věci posouvat,“ dodal.

Tvůrci uvedli, že Datarun bude takovým balicím papírem pro jednotlivé projekty různých osobností. Takto bude „garantem“ obsahu zaměřeného na ekonomiku ekonom Petr Bartoň, na společnost egyptolog Miroslav Bárta, Piskáček s expertem na vzdělávání Michalem Kaderkou budou dělat formát o vzdělávání s názvem 9 let natvrdo. Datarun se zaměří na mediální produkci a moderní mediální formy, například podcasty a newslettery. Web bude nejprve bezplatný, postupně počítají jeho tvůrci s převáděním obsahu do předplatitelské báze. 

Pro Půra s Piskáčkem jde o druhý společný projekt, prvním byla platforma pro novináře Gazetisto. „Média před deseti lety ztratila vliv na distribuci toho, co dělají, a to je jeden z důvodů jejich smrti. Tradiční mediální domy v Česku se otřásají a řeší, co se sebou,“ poznamenal Piskáček.

Michal Půr je známý z dřívějšího angažmá v názorovém webu Info.cz, moderuje také pořad 360 stupňů na CNN Prima News a je protagonistou známého podcastu Insider. Vladimír Piskáček řadu let působil ve vydavatelství Economia na pozici ředitele redakcí. 

Parlamentní listy mění vlastníka. Koupily je herní vydavatelé a mediální podnikatelé Španěl a Pavlíček.

Parlamentní listy mění vlastníka. Koupili je herní vydavatelé a mediální podnikatelé Španěl a Pavlíček

Společnost Synot Invest podnikatele Iva Valenty prodala celý svůj podíl 70 procent v české společnosti Our Media vydávající web Parlamentní listy. Novými vlastníky Parlamentních listů se zhruba 300 tisíci čtenáři denně jsou herní vydavatelé a mediální podnikatelé Marek Španěl a Slavomír Pavlíček.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme