Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Provozní zisk T-Mobile vzrostl o šest procent na skoro šest miliard

T-Mobile, ilustrační foto
ČTK
 ČTK

Provozní zisk operátora T-Mobile v letošním pololetí meziročně stoupl o šest procent na 5,98 miliardy korun. Jeho tržby z mobilních a pevných služeb vzrostly o 3,6 procenta na 14,2 miliardy korun.

Reklama

„Výsledky hospodaření v první polovině letošního roku potvrzují finanční stabilitu naší společnosti,” uvedl finanční ředitel T-Mobile ČR a Slovensko Pavel Hadrbolec.

Uživatelů mobilních služeb T-Mobile proti loňskému pololetí mírně ubylo, jejich počet se snížil o zhruba 34 tisíc na 6,205 milionu, z toho tři pětiny tvořili klienti se smlouvou. Podle firmy v meziročním srovnání ubylo zákazníků s předplacenou kartou, naopak přibylo těch s tarify a M2M SIM kartami pro chytrá zařízení. Služeb vysokorychlostního pevného připojení v první polovině letošního roku využívalo 383 tisíc zákazníků, tedy o zhruba 27 tisíc více než před rokem. Počet zákazníků internetové nebo satelitní televize stoupl o 14,5 procenta na 205 tisíc.

Doba datová

Z provozních výsledků je podle firmy patrné, že i přes nárůst spotřeby mobilních dat je pro zákazníky stále důležité volání, počet volaných minut vzrostl o 5,6 procenta. Naopak se lidé postupně odklánějí od klasických SMS zpráv, kterých meziročně poslali o téměř 11 procenta méně.

T-Mobile prodejna

Český T-Mobile odeslal své německé matce pět miliard

Operátorovi T-Mobile loni klesl čistý zisk o sedm procent na 5,09 miliardy korun. Celý jej ve formě dividendy odeslal své mateřské společnosti Deutsche Telekom. Vyplývá to z výroční zprávy firmy.

Přečíst článek

Výrazný nárůst objemu přenesených dat firma zaznamenala v mobilní síti, kde meziročně v první polovině roku vzrostl o téměř 40 procent. „Mobilní a fixní datový přenos pak vzrostl o 16,6 procenta a potvrdil trend, který je možné sledovat už od předchozího roku,” uvedla firma.

Operátor, patřící do mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, pokračuje v budování celostátní optické sítě a během pololetí připojil dalších 26 tisíc domácností. Celkem tak může optické sítě využívat 222 tisíc domácností v Česku. Na českých univerzitách operátor také buduje privátní 5G kampusové sítě, které mají využití ve výzkumu i v budování Průmyslu 4.0.

Konkurenční operátor O2 má své výsledky za první pololetí zveřejnit v pátek.

Podíl PPF v operátorovi O2 překročil 90 procent. Investiční skupina přistoupí k vytěsnění drobných akcionářů.

PPF je blízko k ovládnutí O2. Přistoupí k vytěsnění drobných akcionářů

Investiční skupina PPF je krok od plného ovládnutí společnosti O2. V rámci zrychleného odkupu akcií získala podíl 90,01 procenta v operátorovi. Chystá se iniciovat stažení těchto cenných papírů z pražské burzy.

Přečíst článek

Superman

Techno obři a čtvrtletní výsledky. Apple, Microsoft i Google ukázaly, že se jim daří

Akcie v USA v úterý zavřely se ztrátou. Investoři totiž byli obezřetní před výsledky hospodaření předních technologických firem. Ty ovšem nezklamaly, dokázaly, že i v pandemii se jim až nezvykle daří.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme