Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Český T-Mobile odeslal své německé matce pět miliard

T-Mobile prodejna
T-Mobile
 ČTK

Operátorovi T-Mobile loni klesl čistý zisk o sedm procent na 5,09 miliardy korun. Celý jej ve formě dividendy odeslal své mateřské společnosti Deutsche Telekom. Vyplývá to z výroční zprávy firmy.

Reklama

Jeden ze tří hlavních operátorů na českém trhu přišel o sedm procent z čistého zisku. Ten tak za loňský rok těsně přesahuje pět miliard korun. Firma jej ve formě dividendy celý odeslala mateřské společnosti Deutsche Telekom.

Výnosy ze zákaznických smluv stouply o dvě procenta na 28,7 miliardy korun. K výsledkům přispěl rychlý růst spotřeby dat a zvýšený hlasový i SMS provoz. 

Počet zákazníků v mobilní síti T-Mobilu loni klesl o 1,4 procenta na 6,18 milionu. Uživatelů pevného širokopásmového připojení k internetu naopak naopak bylo o 15 procent více, a to 368 tisíc. Internetové či satelitní TV služby využívá 189 tisíc zákazníků, tedy meziročně o 27 procent více.

T-Mobile loni uspěl v aukci na frekvence 5. generace. Spustil 5G síť v Brně a Praze, rozšířil pokrytí optickou sítí o dalších 70 tisíc domácností na celkem 210 tisíc. V dalších letech by mělo tempo výstavby ještě akcelerovat i díky ohlášenému společnému investičnímu projektu s firmou CETIN. Celkové investice loni dosáhly 4,2 miliardy korun.

Drobné balíčky z Číny v Česku ještě nezdraží. Novela, která zavádí DPH i na levné zásilky se zasekla v Senátu.

Letí vám balíček z Číny? DPH zatím platit nebudete

Česká vláda nestihla v parlamentu prosadit evropskou směrnici o DPH na zboží ze třetích zemí. Za zásilky do 22 eur tak nebudete nic doplácet.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme