Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pilulka pokračuje v růstu. Za šest měsíců se zvýšila tržby téměř o polovinu

Společnost Pilulka zvýšila tržby téměř o polovinu.
Se svolením společnosti Pilulka
 ČTK

Společnost Pilulka Lékárny zvýšila v pololetí tržby meziročně o 45 procent na 1,2 miliardy korun. Franšízy pak přidaly dalších 600 milionů korun na 1,8 miliardy korun. Největší měrou se na tržbách podílel český on-line kanál s meziročním růstem o 76 procent.

Reklama

Společnost Pilulka uvedla, že jde o její nejlepší výsledky vůbec. Přestože jaro 2020 bylo tržbami i ziskem rekordní, firmě se podle finančního ředitele Davida Staňka podařilo udržet většinu loňských zákazníků, přivést nové a významně růst ve většině ukazatelů.

"V současné době přestavujeme všechny naše sklady, což řízeně ovlivní tržby v letních měsících, které jsou obecně nejslabší v roce. Navyšujeme kapacity našich stávajících skladů v Praze, Bratislavě a Bukurešti. Zároveň jsme začali práce na otevření druhého centrálního skladu v České republice s cílem zvýšit kapacitu ve špičkách až na 100 tisíc expedovaných položek za den," uvedl spolumajitel Pilulky Martin Kasa.

Výroba ve firmě Fatra z holdingu Agrofert v Napajedlech na Zlínsku

Tržby firmy Fatra z holdingu Agrofert loni kvůli covidu klesly, zisk stagnoval

Napajedelské společnosti Fatra z holdingu Agrofert se loni snížily tržby meziročně o sedm procent na 3,507 miliardy korun. Hospodaření firmy, která patří k největším zpracovatelům plastů v zemi, skončilo loni se ziskem před zdaněním 128 milionů korun a po zdanění 104 milionů korun. To je zhruba stejně jako předloni. Vyplývá to z výroční zprávy firmy.

Přečíst článek

Skupina Pilulka působí na českém a slovenském trhu od roku 2013 a na rumunském trhu od konce roku 2018. Většinově ji vlastní české fyzické osoby. Pilulka je provozovatelem sítě kamenných lékáren a největší zásilkové lékárny v České republice a na Slovensku s přibližně dvěma miliony zákazníků. Podle svého webu má firma v Česku více než 140 kamenných lékáren. Největší lékárenskou sítí v Česku je Dr.Max ze skupiny Penta, která má asi 460 poboček.

Foot Locker, prodejna v Praze

Foot Locker se zaměří na Hispánce i Japonce. Koupil jejich oblíbené řetězce

Prodejce sportovní obuvi Foot Locker koupí dva menší řetězce obchodů s obuví za celkem 1,1 miliardy dolarů (23,6 miliardy korun). Akvizice jsou součástí plánu na rozšíření prodejen mimo nákupní centra a expanzi v Asii.

Přečíst článek

Robinhood míří na burzu. Provází ji kontroverze

Robinhood je na burze. Akcioví aktivisté upsali cenné papíry za 2,1 miliardy dolarů

Americká makléřská společnost Robinhood Markets získala z primární veřejné nabídky akcií (IPO) 2,1 miliardy dolarů (45 miliard korun). Firma uvedla, že ve středu prodala 55 milionů akcií v ceně 38 dolarů za kus. To je sice na dolním konci plánovaného cenového rozpětí, ale přesto to z firmy, která je oblíbená mezi mladými začínajícími investory, letos činí jednu z nejlépe oceněných společností vstupujících na americký akciový trh. Dnes se s jejími akciemi začne obchodovat na trhu Nasdaq v New Yorku.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Bankám v Česku stoupl čistý zisk o 2,2 miliardy

Bankám v Česku stoupl čistý zisk o 2,2 miliardy. Zisky rostly zejména menším domům

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme