Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Penta zdvojnásobila v Polsku počet svých nemocnic. Má jich tam už přes dvacet

Penta Hospitals
ČTK
 nst
nst

Polská část skupiny Penta Hospitals International koupila 100 procent akcií holdingu Nowy Szpital, skupiny, která provozuje jednu z největších sítí nemocnic v Polsku. O podpisu smlouvy Newstream informoval mluvčí skupiny Penta Martin Danko. Výši transakce žádná ze stran neuvedla.

Reklama

Dosud Penta vlastnila v Polsku 11 nemocnic a dvacet klinik. Po akvizici skupiny Nowy Szpital, která provozuje jednu z největších sítí nemocnic v Polsku, se jejich počet zdvojnásobí. Transakci musí ještě schválit polský antimonopolní úřad.

Skupina Nowy Szpital provozuje jednu z největších sítí nemocnic v Polsku, která poskytuje lékařské služby v rámci všeobecného zdravotního pojištění. Skupina Nowy Szpital spravuje 10 okresních nemocnic ve třech vojvodstvích. 

Penta Hospitals International je největší mezinárodní síť nemocnic a klinik ve střední a východní Evropě. Síť zahrnuje 34 nemocnic a 31 klinik a 26 zařízení pro dlouhodobě nemocné v České republice, Polsku a na Slovensku.

Alzheimercentrum v Pardubicích

Penta chce do domů pro seniory investovat miliardy. Už teď je lídrem trhu

Péče o seniory měl být byznys budoucnosti. Budoucnost již nastala. Nejen že rostou neustále nová centra pro důchodce, ale začala i konsolidace trhu. Větší hráči začali nakupovat menší.

Přečíst článek

Jan Kocián, investiční manažer Penty

Jan Kocián z Penta Investments: Energetická krize může způsobit katastrofu v domovech seniorů

Jedničkou mezi soukromými poskytovateli sociálních služeb se letos stala skupina Alzheimer Home, kterou v roce 2015 založili Boris Šťastný a Milan Šedivý. O tři roky později do sítě domů se speciální péčí vstoupila Penta a začala skupinu výrazně rozšiřovat. A plánuje i další expanzi. „Dnes žije v České republice zhruba do 500 tisíc lidí nad 80 let. Do roku 2050 se číslo zvýší zhruba na milion. Přesně z téhle věkové skupiny se primárně rekrutují klienti pro pobytové sociální služby. A vybudovat dostatečné kapacity není triviální věcí. Je to nesmírně náročné finančně i organizačně,“ říká Jan Kocián v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Barbora Vaculíková, první dáma českého zdravotnictví

Manažerka Penty Vaculíková: V péči o seniory jsme jedničkou na trhu. A budeme dál růst

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme