Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Olympus po foťácích skoncoval i s mikroskopy. Divizi prodal za desítky miliard firmě Bain

Olympus
iStock
 ČTK

Japonská společnost Olympus prodejem další dvé divize potvrzuje svůj záměr plně se soustředit na zdravotnickou techniku.

Reklama

Japonská společnost Olympus se dohodla na prodeji své divize mikroskopů soukromé investiční firmě Bain Capital za 427,6 miliardy jenů (76,3 miliardy korun). Bude to doposud největší prodej majetku japonské společnosti, uvedla agentura Reuters.

Prodej divize přichází ve chvíli, kdy Olympus urychluje revizi svého portfolia a chce se soustředit výhradně na zdravotnickou techniku. Divize vyrábí také průmyslové endoskopy a rentgenové detektory.

Zdravotnické lůžko Linet

Linet posiluje na australském trhu. Za stovky milionů tam kupuje distributora zdravotnických matrací

Výrobce zdravotnických lůžek Linet Group kupuje australskou distributorskou společnost Pegasus Health Group. Hodnota obchodu činí nižší stovky milionů korun. Linet by tak měl posílit pozici na australském trhu, především ve státě Nový Jižní Wales. Austrálie je pro Linet stále důležitějším trhem, uvedl mluvčí společnosti Michal Uryč.

Přečíst článek

Podle informovaných zdrojů nabídka Bain zvítězila nad nabídkami dalších soukromých investičních společností jako Carlye Group a KKR & Co.

V rámci své reorganizace Olympus přizval do správní rady investiční firmu ValueAct Capital, koupil několik výrobců zdravotnického vybavení v zahraničí a prodal svoji divizi digitálních fotoaparátů, která byla dlouhodobě ztrátová. Od zahájení reorganizace na počátku roku 2019 se cena akcií firmy téměř ztrojnásobila.

Olympus (ilustrační foto)

Bývalá ikona fotografického průmyslu Olympus se zaměří jen na lékařství

Japonská společnost Olympus, která před mnoha lety získala věhlas jako výrobce fotoaparátů, chystá prodej divize mikroskopů. Podle zdrojů agentury Reuters by za ni mohla získat více než 300 miliard jenů (přes 54 miliard Kč), což by znamenalo odprodej největší části skupiny. Cílem podniku je věnovat se lékařským technologiím.

Přečíst článek

Vatikán prodělá sto milionů liber na luxusní budově v centru Londýna

Vatikán prodělá na prodeji kancelářského centra v londýnské čtvrti Knightsbridge. Do luxusní nemovitosti v letech 2014 až 2018 katolická církev investovala 350 milionů liber (asi 8,83 miliardy korun). Chtěla zde vybudovat centrum pro potřebné. Honosný dům se však dostal do centra mezinárodního vyšetřování. Vatikán se podle zdrojů deníku Financial Times rozhodl jej prodat a jednání o tom se chýlí do finále. Potíž je, že jej prodá odhadem za 200 milionů liber, tedy se ztrátou sta milionů liber (asi 2,94 miliardy korun).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Firma na sdílení kanceláří WeWork

Získá WeWork opět svůj lesk? Firmu chce koupit zpět její zakladatel, nabízí miliardy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme