Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nový hit od Tesly? Firma v létě představí svůj dlouho očekávaný projekt

Elon Musk
Profimedia
 ČTK

Americká automobilka Tesla představí 8. srpna dlouho avizované robotaxi, tedy vůz bez řidiče. Na sociální síti X to napsal Elon Musk, kterému obě firmy patří. Podnikatel a miliardář Musk se o samořídící vozidla dlouhodobě zajímá a tvrdí, že budou jedním z nejdůležitějších produktů společnosti Tesla. Navzdory slibům ale zatím uplynuly roky bez toho, aby firma takový vůz představila.

Reklama

Muskův páteční příspěvek byl jednoduchý a neobsahoval žádné podrobnosti. „Tesla Robotaxi se představí 8. 8.,“ napsal generální ředitel Tesly. Akcie firmy po skončení obchodování na burze ve Spojených státech v reakci posílily přechodně o šest procent.

Musk v minulosti avizoval, že Tesla vyrobí auto bez ovládacích prvků pro člověka. V minulosti také uvedl, že vozy Tesla vybavené funkcí Full Self-Driving Capability budou prostřednictvím aktualizací softwaru postupně řídit stále lépe. V určitém okamžiku budou schopny fungovat jako plně autonomní taxíky a mohly by svým majitelům vydělávat peníze tím, že budou nabízet taxislužby, sliboval opakovaně šéf Tesly.

Logo automobilky Tesla

Tesla levné elektroauto nevyrobí, uvedla agentura Reuters. Opět lžou, opáčil Musk

Americká automobilka Tesla upustila od projektu levného elektromobilu. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje. Investoři počítali s tím, že vůz dostupný masám přispěje k růstu podniku. Akcie Tesly po zveřejnění zprávy klesly o téměř pět procent, později část ztrát smazaly. Šéf Tesly Elon Musk po zveřejnění zprávy na síti X napsal, že „Reuters (znovu) lže“.

Přečíst článek

Před pěti lety, v dubnu 2019, Tesla uvedla, že očekává spuštění robotaxi do roku 2020. Předpovídala, že autonomní vozy vydrží 11 let a ujedou milion kilometrů, což firmě a provozovatelům automobilů vynese 30 tisíc dolarů (asi 700 tisíc korun) zisku ročně.

Technologie autopilota zabudovaná v elektromobilech Tesla je zatím pouze asistenčním systémem řidiče. Vyžaduje kontrolu a zásahy člověka za volantem.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme