Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Novou provozní ředitelkou českého startupu Fondee se stala Laureen Höllgeová

Novou provozní ředitelkou českého startupu Fondee se stala Laureen Höllge (28).
Fondee, se svolením společnosti
Dušan Kütner
duk

Investiční startup Fondee má novou provozní ředitelku (COO), stala se jí Laureen Höllgeová (28), která dříve pracovala jako konzultantka a má zkušenosti také v pozici marketingové manažerky. Ve Fondee bude zodpovědná především za organizaci růstu firmy. Soustředit se chce zejména na plánovanou expanzi do zahraničí.

Reklama

„Do role COO ve Fondee nastupuji s cílem pomoci táhnout jeho růst, ať už v Česku, nebo v zahraničí, a organizačně takový růst podpořit. Jen v následujícím půlroce chceme zdvojnásobit počet našich klientů, kterých je již více než osm tisíc. A čeká nás expanze do dalších zemí vedle Slovenska, kam jsme vstoupili letos,“ říká Höllgeová. 

V čele právního oddělení společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko je nově Barbora Frková.

Právníky české a slovenské Coca-Coly HBC povede Barbora Frková

V čele právního oddělení společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko je nově Barbora Frková. Kromě bohatých zkušeností z předních právních manažerských pozic v maloobchodu a poradenství je také certifikovanou koučkou, která se aktivně účastní mentorských iniciativ. Tým se pod jejím vedením zaměří na větší podporu klíčových byznysových aktivit, uvedla firma.

Přečíst článek

„Je mi blízká dlouhodobá snaha Fondee zprostředkovávat investování lidem v Česku a východní Evropě. Hledala jsem další výzvu, kde zhodnotím své zkušenosti a která přinese užitek lidem kolem mne. A čím dál větší přidanou hodnotu Fondee vnímám o to víc v dnešní době rostoucí inflace,“ dodává.

„Laureen je člověk, který osobnostně do našeho týmu perfektně zapadá. Okamžitě jsme si padli do noty a těšíme se, že k nám kromě svých bohatých zkušeností přinese spoustu skvělých nápadů a novou energii,“ uvedl k nástupu nové kolegyně spoluzakladatel a CEO firmy Jan Hlavsa.

Höllgeová v minulosti pracovala jako management konzultantka v Boston Consulting Group a má zkušenosti s marketingovým managementem politické kampaně. Dlouhodobě se také věnuje oblasti vzdělávání – do loňského roku i jako ředitelka neziskové vzdělávací organizace Discover. Vystudovala Yale-NUS College v Singapuru v oboru urban studies a sociologii a sociální antropologii na Středoevropské univerzitě ve Vídni. Kromě vzdělávání se zajímá o témata „spravedlivého“ města a udržitelného turismu.

David Vaněk, CEO české Fortuny se posouvá na globální úroveň

Šéf české Fortuny David Vaněk povýší, sázkovku povede na globální úrovni

David Vaněk, současný generální ředitel české Fortuny a člen vrcholového vedení Fortuna Entertainment Group (FEG), je od 1. března pověřený řízením celé mezinárodní skupiny.

Přečíst článek

Platforma Fondee funguje od roku 2017 jako online služba pro jednoduché investování do fondů akcií a dluhopisů. Od letoška je dostupná také na Slovensku. Během listopadu a prosince 2021 navýšil startup počet klientů o více než 40 procent a zakončil rok s 7200 klienty, aktuálně je jich již více než osm tisíc.

Tyto nárůsty počtu klientů jsou v absolutních číslech více než pětkrát vyšší než ve stejných měsících roku 2020. „Objem peněz pod správou se během téhož období zvýšil o více než 30 procent. Nutno podotknout, že tento růst byl dosažen navzdory tomu, že trhy šly proti našim klientům. A rostoucí trend očekáváme i nadále,“ podotkl Hlavsa, který startup založil se svou ženou Evou, přičemž využili svých zkušenosti ve financích v londýnské City. V roce 2021 získali pro startup milion eur od skupiny soukromých investorů a J&T Banky, která se zároveň stala brokerem platformy.

>>>>>Sdílejte s námi kariérní přestupy u vás ve firmě. Zprávy zasílejte na kariera@newstream.cz<<<<<

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme