Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fondee - informace o tématu

Ženy se investování bojí, přitom statisticky jsou úspěšnější než muži

Hlavsová: Ženy se investování bojí, přitom statisticky jsou úspěšnější než muži

Pod úspěšným investorem si asi stále naprostá většina lidí představí muže, který sleduje vývoj na trzích a novinky ze světa, aby se mohl v mžiku rozhodnout, jakou investici zrovna podnikne, a kterého baví vzrušení z podstupování rizika. Byť se určitě najdou tací, kteří takto fungují a jsou velmi úspěšní, většinu riskujících a spekulujících investorů strčí do kapsy jiný typ investora, který má v zásadě úplně opačnou podobu.

Přečíst článek

Eva Hlavsová (Fondee): Mladým jsme vzali jistotu důstojného důchodu, naučme je alespoň investovat

Přečíst článek

Dlouhodobé investiční strategie umělá inteligence „nevymyslí“, říká Jan Hlavsa z Fondee

Přečíst článek
Fondee, zleva Pavlína Louženská, Laureen Holge a Eva Hlavsová

Ženy se bojí rozchodu, protože se neuživí. Fondee chce pomáhat ženám v investiční gramotnosti

Přečíst článek
Pavel Štěpánek

Pavel Štěpánek: ČNB nemá na vybranou, sazby půjdou opět nahoru

Další měnové jednání bankovní rady a zveřejnění nové prognózy se blíží a nejvýstižnější je asi říci, že to ani tentokráte nebude lehké rozhodování. Stejně jako není snadné sestavit novu prognózu. Nejistot je zkrátka hodně. Nejméně jedna jistota tu však je. Inflace půjde ještě nahoru a bude tu s námi déle, než se ještě před začátkem roku čekalo, píše ve svém komentáři ekonom Pavel Štěpánek, bývalý člen bankovní rady ČNB.

Přečíst článek

Investiční výzva má vítěze! Turbulentní dobu porazil Dalibor z newstream.cz s akciemi ČEZ

Kdo v uplynulém kvartále vsadil vše na jednu kartu, mohl hodně vyhrát i hodně prohrát. A jak si vedly jednotlivé instrumenty v #investicnivyzva?

Přečíst článek
Novou provozní ředitelkou českého startupu Fondee se stala Laureen Höllge (28).

Novou provozní ředitelkou českého startupu Fondee se stala Laureen Höllgeová

Investiční startup Fondee má novou provozní ředitelku (COO), stala se jí Laureen Höllgeová (28), která dříve pracovala jako konzultantka a má zkušenosti také v pozici marketingové manažerky. Ve Fondee bude zodpovědná především za organizaci růstu firmy. Soustředit se chce zejména na plánovanou expanzi do zahraničí.

Přečíst článek
býk vs. medvěd

Kdo je superinvestor? Sledujte Investiční výzvu 2022!

Bitcoin, zlato nebo Tesla? Zasoutěžte si v Investiční výzvě 2022! Investujeme virtuálních sto tisíc korun na tři měsíce. Hlásit se lze do 20. ledna s hashtagem #investicnivyzva.

Přečíst článek
Peníze, ilustrační foto

Pavel Štěpánek: Na běžném účtu úrok nula, spořicí o moc víc nenabízí

Proč jsou běžné i spořicí účty nabízené bankami v Česku úročeny pod inflací? A bude někdy z pohledu střadatele lépe?

Přečíst článek
Fondee, Jan Hlavsa

Investiční platforma Fondee se rozkročila na Slovensko

Český investiční platforma Fondee expanduje na Slovensko a má nového brokera. J&T Banka v této pozici nahradila nizozemské Degiro.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Studie: Ženy investují méně, ale lépe

Ženy sice stále investují méně častěji než muži, zato ale jejich portfolia dosahují vyšší výkonnosti. Jak jsou na tom s investováním Češky?

Přečíst článek
Budova ČNB

Fondee má novou licenci a ambici rozkročit se do zahraničí

Český start-up Fondee, který přišel s jednoduchým online nástrojem pro zhodnocování peněz, obdržel od České národní banky licenci obchodníka s cennými papíry. Nyní chystá rozšíření produktového portfolia i zahraničí expanzi.

Přečíst článek
Reklama

News box

Největší ruská banka Sberbank v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 11,3 procenta na 397,4 miliardy rublů (téměř 101 miliard korun). Banka současně v dnešním oznámení výrazně zvýšila prognózu růstu úvěrů pro drobné zákazníky na letošní rok.

Antimonopolní úřad povolil holdingu CE Industries Jaroslava Strnada nákup potravinářské společnosti 🍏 Fruta Podivín, kterou dosud vlastnil koncern Orkla Foods. Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, uvedl úřad.

Čínská společnost ByteDance navzdory tlaku ze Spojených států nemá v úmyslu prodat svoji videoaplikaci TikTok. Spojené státy přijaly zákon, který firmu k takovému postupu nutí, jinak bude v Americe TikTok zakázán. Uvedl to server zpravodajské televize BBC. Odvolává se na oznámení firmy na jejím oficiálním účtu na sociální síti Toutiao, kterou ByteDance vlastní. Číst více
Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Číst více
Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó. Číst více
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme