Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nintendo - informace o tématu

Zisk Nintenda za šest měsíců díky zájmu o videohry stoupl na rekord

Hrdina Link pomohl Nintendu. Firma ohlásila rekordní čistý zisk a zlepšila výhled

Japonské videoherní společnosti Nintendo stoupl za šest měsíců fiskálního roku čistý zisk o 17,7 procenta na rekordních 271,3 miliardy jenů, tedy zhruba 41,5 miliardy korun. Firma dále uvedla, že díky vysokému prodeji videoher a slabšímu jenu zlepšila výhled na celý fiskální rok.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) s delegací navštívila Ukrajinu. Při třídenní cestě💐💐💐 uctila památku československých legionářů a vojáků padlých v druhé světové válce, připomněla také oběti vojáků z českých zemí bojujících v rakousko-uherské armádě. Informovalo o tom ministerstvo obrany. Černochová návštěvu zakončila pietní akcí u zborovské mohyly, místa spojeného s počátkem československých legií na východní frontě.
Vice než 3,6 miliardy korun činí náklady na zhruba dvě desítky opatření pro posílení vnitřní bezpečnosti Česka po loňské střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, které projednala vláda. Vyplývá to z vládního materiálu, na který upozornil server Ekonomický deník. Opatření přímo související s útokem na fakultě, kde pachatel loni v prosinci zavraždil 14 lidí a pak spáchal sebevraždu, jsou naplánována na příští tři roky. Mezi 21 návrhy jsou například nákupy zbraní a vybavení pro policisty či ochrany před střelbou pro hasiče, výcvik ve virtuální realitě nebo aplikace pro informování veřejnosti o krizových situacích. Dalších pět desítek opatření za miliardy pak vláda plánuje do roku 2031.
Z nákladní nádrže 🚢🚢🚢tankeru potopeného tento týden u pobřeží filipínské Manilské zátoky začal unikat topný olej. Podle agentury AFP to uvedla filipínská pobřežní stráž, která se snaží zamezit hrozící ekologické katastrofě.
Rozsáhlou diskuzi o lidských právech, Tchaj-wanu, Rusku či konfliktu v Pásmu Gazy v sobotu vedli na okraj schůzky Sdružení zemí jihovýchodní Asie (ASEAN) šéfové čínské a americké 🕊️🕊️🕊️diplomacie Wang I a Antony Blinken. Napsala to agentura Reuters s odkazem na zdroj z amerického ministerstva zahraničí. Podrobnosti jednání úřady ani jedné ze zemí nezveřejnily.
Provoz francouzských🚅🚅🚅 vysokorychlostních vlaků TGV se po žhářských útocích postupně zlepšuje, avšak cestující musejí nadále počítat se zpožděním na některých tratích, a to v řádu jedné až dvou hodin, informoval železniční dopravce SNCF. Úplné obnovení spojů se očekává v pondělí, uvedl ministr dopravy Patrice Vergriete.
Ministerstvo pro místní rozvoj v noci aktualizovalo 🤖🤖🤖informační systém pro stavební řízení. Nově bude možné stornovat dokumenty, nebude nutné ručně doplňovat oprávněné osoby nebo se zrychlí serverové služby. Na síti X to uvedl ministr Ivan Bartoš (Piráti). Další úpravy se podle něj připravují. Elektronický systém stavebního řízení se spustil od července, řada úřadů si stěžuje na jeho vady.
Páteční zahájení letních olympijských her v Paříži sledovalo 📺📺📺v České televizi (ČT) 938 tisíc diváků. Podíl na sledovanosti dosáhl 37,92 procenta, sdělila mluvčí ČT Vendula Krejčová. Bylo to nejsledovanější zahájení olympiády od zimních her v Soči v roce 2014, které tehdy sledovalo 1,4 milionu diváků.
Ceny 💰💰💰pozemků v druhém čtvrtletí vzrostly mezičtvrtletně o 6,4 procenta a meziročně o více než čtvrtinu. Metr čtvereční tak v současnosti v České republice stojí zhruba 4233 korun a průměrná cena za pozemek je přibližně čtyři miliony. Pozemky v krajích jsou nyní v průměru nejdražší v historii. Vyplývá to z analýzy realitní kanceláře RE/MAX. Autoři ji zpracovali na základě dat průměrných konečných cen a průměrných cen za metr čtvereční pozemků o velikosti 450 až 3000 metrů čtverečních. Nejvyšší ceny za metr čtvereční dosahují stavební pozemky o rozloze do 800 metrů.
Robotické vozítko Perseverance amerického Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) našlo na Marsu kus horniny, který by mohl obsahovat zkamenělé mikroby. Jde o další významný krok v hledání dávného 🧬🧬🧬života na planetě, kde se kdysi vyskytovala voda.
Lesní 🔥🔥🔥požár, který se ve středu rozhořel na severu Kalifornie, se rychle stal jedním z největších v dějinách západoamerického státu, když do pátečního večera spálil oblast o ploše skoro 1000 kilometrů čtverečních. Úřady za extrémního šíření plamenů nařizovaly nové evakuace a očekávaly pokračování nepříznivého vývoje, informuje agentura AP.
Reklama
Reklama
Doporučujeme