Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Německou železnici ochromí další stávka strojvedoucích. Dotkne se i Česka

Německou železnici ochromí další stávka strojvedoucích
Profimedia
 ČTK

Německou železnici zasáhne další stávka strojvedoucích společnosti Deutsche Bahn (DB). Práci dnes večer na 24 hodin zastaví strojvůdci nákladních vlaků, v úterý se k nim přidají jejich kolegové z osobní dopravy.

Reklama

Odbory GDL se stávkami snaží přinutit dráhy k zavedení 35hodinového pracovního týdne se zachováním plné mzdy, DB jako kompromis nabízejí snížení týdenního pracovního úvazku ze současných 38 na 36 hodin.

Nákladní strojvůdci s protestem začnou v 18:00, práci znovu obnoví v úterý v 18:00. Osobní vlaky se zastaví od úterních 02:00, stát budou rovněž 24 hodin.

Strojvedoucí sdružení v odborech GDL dosud od listopadu stávkovali pětkrát. Během protestů vypravily DB zhruba pětinu vlaků oproti běžnému jízdnímu řádu. Nejezdily také vlaky mezi Berlínem a Prahou a mezi Chebem a bavorským Marktredwitzem. Podobné problémy na spojích s Českem lze očekávat i nyní.

Protesty zemědělců v Německu

Zemědělci versus Zelená dohoda pro Evropu. Chystá se velká mezinárodní stávka

Zemědělské organizace střední a východní Evropy vyzvaly zemědělce k protestům proti agrární politice Evropské unie, uvedla česká agrární komora, podle které se mají hromadné demonstrace konat 22. února.

Přečíst článek

Odboráři hledají šéfa. Středula skončil kvůli neplacení příspěvků

Středula už není šéfem odborů. Dojel jsem na lajdáctví, budu kandidovat znovu, reagoval

Odborový předák Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula není předsedou této centrály, přišel tak o pravomoci šéfa odborů. Důvodem jsou pochybnosti kolem jeho členství v odborech kvůli neplacení členských příspěvků.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme