Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kampus Albertov. Osmimiliardová investice je blíž své realizaci

Takto bude vypadat Campus Albertov.
znamení čtyř - architekti / poskytnuto Karlovou univerzitou
Petra Jansová

Má to být největší a nejdražší investice v novodobé historii Karlovy univerzity. Výstavba Kampusu Albertov vyjde na bezmála osm miliard korun. Projekt už získal územní rozhodnutí.

Reklama

Vzniknout by měly dva nové vědecké objekty - Biocentrum a Globcentrum. Centra by měla sloužit hned třem fakultám UK: 1. lékařské, Přírodovědecké i Matematicko-fyzikální. 

„Biocentrum se bude věnovat poznávání živých systémů pro potřeby lidského zdraví, nových biotechnologií a ochrany biodiverzity. Výzkum v Globcentru se zaměří na jednotlivé aspekty globálních změn, tedy ku příkladu na dynamiku klimatických změn planety,” stojí ve sdělení univerzity. 

Investice ve výši asi 7,8 miliard korun zahrnuje kromě výstavby i náklady na pořízení vybavení a revitalizaci okolí. Projekt bude financován ze státního rozpočtu, vlastních zdrojů univerzity, Národního investičního fondu, Národního plánu obnovy i dlouhodobých komerčních úvěrů.

Kampus Albertov v Praze se bude stavět podle vítězného návrhu ateliéru Znamení čtyř - architekti vzešelého z architektonické soutěže. 

Foto: znamení čtyř - architekti / poskytnuto Karlovou univerzitou

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme