Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Na hory, na frontu i do města. Moiru nově nosí i izraelští vojáci

Na hory, na frontu i do města. Moiru nově nosí i izraelští vojáci
Profimedia
 ČTK

Strakonická textilní firma Moira, která vyrábí funkční prádlo, dodala tisíce kusů oblečení izraelské armádě. Jde o výrobky z nové kolekce pro ozbrojené složky i hasiče, z níž firma dodává také ukrajinské armádě. Letos čeká Moira obrat 135 milionů korun, meziročně asi o deset milionů vyšší. Firmě letos také vzrostl prodej letních šatů.

Reklama

„Jednotkám v horských oblastech Izraele jsme dodali produkty z řady pro odvod vlhkosti a z kategorie pro zateplení. Stejně jako v případě Ukrajiny jsme reagovali velmi rychle a několik týdnů od útoku už některé jednotky dostávaly oblečení od Moiry přímo na bojišti. Jsme rádi, že můžeme naší speciální kolekcí pomoci izraelským vojákům po šíleném teroristickém útoku. Nežijeme z války, ale jsme rádi, že můžeme pomáhat v okamžiku, kdy je průšvih. Mám informace, že ti kluci (vojáci) jsou nadšení,“ uvedla výkonná ředitelka společnosti Marcela Vlčková.

Strakonická textilní firma Moira, která vyrábí funkční prádlo, dodala několik tisíc kusů z nové kolekce ukrajinské armádě.

Ukrajinci válčí v tričku od Moiry. Zájem mají i francouzští četníci

Strakonická textilní firma Moira, která vyrábí funkční prádlo, dokončila tříletý vývoj a testování nové kolekce pro ozbrojené složky i hasiče. Několik tisíc kusů z kolekce nedávno dodala ukrajinské armádě. Další takové oblečení si od ní nově objednala Celní správa a Vězeňská služba. Na veletrhu v Německu projevili zájem o tuto kolekci zástupci různých světových armád i policie. Moira měla loni obrat 125 milionů korun a zisk kolem devíti milionů korun.

Přečíst článek

Prádlo pro vojáky, hasiče, horaly ale i ženy, které se chtějí líbit

Firma před časem dokončila tříletý vývoj a testování kolekce Moira Tactical. Toto oblečení si od ní objednala také Celní správa ČR a Vězeňská služba ČR. Na veletrhu v Německu projevili zájem i zástupci různých světových armád i policie včetně francouzských četníků. Již loni na jaře začala Moira dodávat funkční oblečení obráncům Kyjeva a spolupráce tam přerostla v to, že ukrajinští bojovníci testují nové výrobky Moiry. I díky tomu pak firma dokončila vývoj řady Moira Tactical.

Podívejte se, kde se šije oblečení Moira:

„Budeme kolekci dál rozšiřovat,“ řekla ředitelka. Pro kolekci využívá firma pevnější materiály než u běžného oblečení, jsou to také jiné střihy. Moira také nedávno dodala nehořlavé soupravy z kategorie ohni odolného prádla pro jednotku, která je kombinuje se zásahovými obleky. Funkční prádlo strakonické textilky nosí také členové Útvaru rychlého nasazení (URNA). V zahraničí používají oblečení Moiry třeba speciální síly v Keni nebo Arménii, jak vyplývá z informací ve firemním katalogu.

Moira měla loni obrat 125 milionů korun a zisk kolem devíti milionů. Letos čeká obrat o deset milionů vyšší, zisk klesne. „Tento rok jsme ještě nezaregistrovali to, čeho jsme se báli, že ekonomická situace ovlivní chování spotřebitelů. Říká se, že v době krize rostou kvalitní značky,“ dodala Vlčková. Zisk ale klesne, protože náklady rostly a firma se je snažila co nejméně přenášet na zákazníky.

Obchodníci budou mít letos o čtyři procenta vyšší předvánoční tržby

Češi se chystají utrácet. Vyšší předvánoční tržby očekávají prodejci oblečení i restaurace

Čeští obchodníci budou mít podle odhadu Mastercardu letos vyšší předvánoční tržby než v loňském roce. Češi totiž hodlají utratit od začátku listopadu do Štědrého dne o čtyři procenta meziročně více peněz, uvádí studie společnosti Mastercard SpendingPulse, která pravidelně sleduje prodeje v kamenných obchodech i online a zahrnuje všechny formy plateb včetně hotovosti.

Přečíst článek

V létě šly na odbyt šaty. Jejich prodej roste posledních několik let, každoročně prodá firma tisíce kusů. „Šaty si vyžádaly zákaznice. Holky za námi chodily, že by chtěly nosit Moiru i jinam než na hory. To je obrovská výhoda našich prodejen, že máme okamžitou zpětnou reakci od zákazníků,“ přiblížila Vlčková.

Nejvíc prodává Moira triček. Termoprádlo a outdoorové oblečení vyrábí z merino vlny a polypropylenu, který se taví při 165 stupních, má patentované pětilaločné vlákno. Firma, jež vznikla roku 1990 a zaměstnává 100 lidí, vyváží asi desetinu produkce. V areálu zabírajícím 55 tisíc metrů čtverečních vyrobí Moira ročně stovky tisíc kusů prádla. Firma má v Česku 27 prodejen.

Ruský prezident Vladimir Putin

Putin neuzavře mír, dokud nebude znát výsledky prezidentských voleb v USA

Ruský prezident Vladimir Putin neuzavře mír na Ukrajině, dokud nebude znát výsledky amerických prezidentských voleb, které se uskuteční v listopadu příštího roku, je přesvědčen vysoce postavený činitel americké diplomacie, kterého citovala agentura Reuters.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme