Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Musk hrozí Microsoftu žalobou za vykrádání databáze Twitteru

Twitter, který vlastní Elon Musk, se potýká s poklesem z příjmů z reklam. Chce proto tržby zvýšit prodejem uživatelských jmen.
Profimedia.cz
 ČTK

Šéf americké společnosti Twitter Elon Musk pohrozil softwarové firmě Microsoft žalobou. Obviňuje ji, že používá data ze sociální sítě Twitter bez povolení. Musk to napsal ve středu na svůj twitterový účet.

Reklama

Ilegálně trénovali pomocí dat z Twitteru. Je čas na soudní řízení,“ uvedl Musk. Podle serveru BBC tak reagoval na plán Microsoftu odstranit Twitter ze své firemní reklamní platformy.

Microsoft už dříve sdělil, že jeho reklamní platforma, jejímž prostřednictvím mohou inzerenti spravovat své aktivity v on-line službách, od úterý 25. dubna už nebude podporovat Twitter. V důsledku toho by ti, kteří nakupují reklamní prostor, nemohli přistupovat ke svým twitterovým účtům prostřednictvím nástroje pro sociální správu společnosti Microsoft.

„Další kanály sociálních médií, jako je Facebook, Instagram a LinkedIn, budou nadále dostupné,“ uvedl Microsoft.

Demonetizace Twitteru

Softwarový gigant k tomuto kroku neuvedl žádný důvod. Podle agentury DPA ale přichází krátce předtím, než vstoupí v platnost změna cenového modelu Twitteru pro přístup do rozhraní. Firemní zákazníci by za ně měli nově platit minimálně 42 tisíc dolarů (přes 901 tisíc korun) měsíčně.

V jiném tweetu v diskusi o datech ze sociálních médií Musk napsal, že je otevřený nápadům. „Ale vytrhnout databázi Twitteru, demonetizovat ji (odstranění reklam) a následně prodat naše data ostatním, není šťastné řešení,“ dodal.

Musk od nákupu Twitteru, kdy za něj loni v říjnu zaplatil 44 miliard dolarů (asi 944 miliard korun), snížil počet zaměstnanců přibližně o 80 procent. Zavádí také opatření, která mají zlepšit ziskovost firmy. Zpoplatnil uživatelům ověřování symbolem modrého ptáčka. Velké firmy, včetně výrobce chytrých telefonů Apple, podle médií zastavily reklamu na twitteru kvůli obavám, jak je obsah na webu moderován, píše BBC.

Twitter, který vlastní Elon Musk, bude spolupracovat s izraelskou obchodní a makléřskou firmou eToro.

Twitter bude spolupracovat s eToro, uživatelé budou moct obchodovat s kryptoměnami

Sociální síť Twitter bude spolupracovat s izraelskou obchodní a makléřskou firmou eToro. Uživatelé Twitteru tak budou moct obchodovat s akciemi, kryptoměnami a dalšími aktivy a mít přístup k jejich cenám v reálném čase.

Přečíst článek

Elon Musk

Musk rozdal další výpovědi. Twitter od jeho příchodu přišel o 70 procent zaměstnanců

Společnost Twitter propustila dalších nejméně 200 zaměstnanců, což je asi deset procent její pracovní síly. S odkazem na své zdroje o tom v neděli informoval server listu The New York Times (NYT).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme