Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Módní domy Saint Laurent a Brioni přestanou používat pravou kožešinu

Yves Saint Laurent
iStock
 ČTK

Módní značky Saint Laurent a Brioni přestanou používat k výrobě svých luxusních oděvů a módních doplňků kožešinu. Oznámila to jejich mateřská společnost Kering.

Reklama

 Firmy jednají pod tlakem ochránců zvířat a z obavy o životní prostředí. Oba módní domy byly v koncernu poslední, kdo kožešinu ještě zpracovával.

„Nadešel čas udělat další krok vpřed tím, že ukončíme používání kožešin ve všech našich kolekcích. Svět se spolu s našimi klienty změnil a luxus se tomu přirozeně musí přizpůsobit,” řekl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Kering François-Henri Pinault. Podle firemního sdělení nebude kožešina zastoupena v jejích výrobcích od podzimní kolekce na rok 2022.

Pařížská 17

Bakala prodal ztrátové butiky na Pařížské ulici v Praze

Miliardář Zdeněk Bakala prodal ztrátovou firmu Luxury Brand Management (LBM) provozující butiky v Pařížské ulici v centru Prahy podnikateli Martinu Hesovi.

Přečíst článek

Ke stejnému kroku se postupně odhodlávaly ostatní módní značky pod střechou Keringu. První ho ohlásila firma Gucci a za ní následovaly Balenciaga, Bottega Veneta a Alexander McQueen. Ze svých kolekcí kožešinu vyřadily i jiné firmy jako je Armani, Hugo Boss nebo Chanel.

Oznámení Keringu přivítala organizace na ochranu zvířat FBB, kterou založila francouzská herečka Brigitte Bardotová. Organizace je označila za významný signál a vyzvala luxusní koncern LVMH, pod nějž spadají značky Louis Vuitton, Céline, Givenchy, Dior a další, aby ho následoval.

Supreme

Móda ulice za miliardy. Mikina za tisíce eur je taky výnosná investice

Když se prochází londýnským obchodním domem Selfridges nebo Dubai Mall ve Spojených arabských emirátech, upoutá Středoevropana na první pohled jedna zvláštnost: velká část lidí, kteří nakupují v těchto top obchoďácích světa, nosí teplákové soupravy a tenisky. Jde často o produkty slavných fashion brandů jako Gucci či Louis Vuitton. Svět se mění a ani svět módy nezůstává na místě. Proměnil se, nabízí oblečení ulice. Proč se tak stalo, kolik stojí třeba takové tenisky Gucci a lze na tom i nějak vydělat?

Přečíst článek

Virgil Abloh

Miliardář Bernard Arnault koupil majoritu v módním brandu Off-White

Zakladatel Off-White Virgil Abloh je považován za klíčového muže současné módy a od roku 2018 je vlivným designérem v Arnaultově impériu LVMH.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Rtěnka od Diora za deset tisíc. Trh s krásou propadl ultraluxusu, módní domy nabízejí sběratelské kousky

Přečíst článek
Miniaturní kabelka o rozměrech pouhých 657 x 222 x 700 mikronů (neboli méně než 0,762 milimetru na šířku) se 28. června 2023 prodala na online aukci za více než 63 000 dolarů.

Umělci vyrobili mikroskopickou kabelku s logem Louis Vuitton. Prodali ji desetkrát dráž než originál

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme