Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hôtel du Palais v Biarritzu navštěvují světové osobnosti. Tamní michelinský šéfkuchař přišel o místo kvůli šikaně

Hôtel du Palais v Biarritzu
Profimedia.cz
 ČTK

Francouzský šéfkuchař oceněný michelinskou hvězdou přišel o místo v luxusním hotelu v letovisku Biarritz poté, co podle regionálního listu Sud Ouest přihlížel ponižujícímu „křtu“ nového podřízeného. Mladý pomocník při něm podle svědectví strávil několik hodin nahý a připoutaný k židli. Věcí už se zabývá prokuratura, informovala o tom francouzská média.

Reklama

Pracovníci restaurace v pětihvězdičkovém hotelu Hôtel du Palais podle informací Sud Ouest podrobili nejmenovaného nováčka iniciačnímu rituálu 2. prosince, šéfkuchaře Auréliena Largeaua pak hotel propustil 21. prosince. Jedenatřicetiletý šéfkuchař, který si loni vysloužil hvězdu od gastronomického průvodce Michelin, zprávu o možném důvodu svého propuštění označil za „lživou a pomlouvačnou“.

Zástupkyně skupiny Hyatt, která podnik v Biarritzu provozuje, nicméně ve vyjádření pro agenturu AFP hovořila o „znepokojivém incidentu, který se stal na půdě hotelu“ a který vedl k „adekvátním rozhodnutím“.

Sud Ouest s odvoláním na nejmenované svědky píše o křtu, při němž pracovníci kuchyně za přítomnosti Largeaua natáčeli nahého nováčka „s jablkem v puse a mrkví mezi hýžděmi“. Obrázky se podle médií dostaly na sociální sítě, ale byly následně odstraněny.

Nikdo v této souvislosti nepodal trestní oznámení, prokuratura v nedalekém městě Bayonne nicméně otevřela předběžné vyšetřování. Jeho cílem je „upřesnit hmotnou podstatu skutků“, kterým byl mladý kuchař podroben.

Michelin bude nově hodnotit i hotely

Michelin bude nově hodnotit i hotely

Michelin bude vedle restaurací nově hodnotit i hotely. Hotelům, které návštěvníkům nabízejí vedle pokoje nezapomenutelný zážitek v příjemném slova smyslu, bude průvodce místo hvězd udělovat klíče jako známku kvality.

Přečíst článek

Le Gavroche

Slavná londýnská restaurace Le Gavroche zavírá. Její kuchyní prošel i Gordon Ramsay

Slavná londýnská restaurace Le Gavroche, která jako první v Británii získala jednu, a později i dvě a tři hvězdy v gastronomickém průvodci Michelin, po půl století zavírá. Oznámil to její majitel a šéfkuchař Michel Roux, napsal deník The Times. Třiašedesátiletý Roux chce fungující podnik, který se specializuje na francouzskou kuchyni, zavřít příští rok, protože se cítí přepracovaný a vyhořelý.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Radek Kašpárek

Michelinský kuchař Kašpárek: Přál bych si, aby Češi neřešili jen cenu jídla

Přečíst článek
La Degustation Bohême Bourgeoise je jedna ze dvou restaurací v Česku s michelinskou hvězdou.

Chcete v Česku michelinskou hvězdu? Zaplaťte miliony, jinak máte smůlu, říká Michelin

Přečíst článek
Riccardo Lucque

Místo českého piva, italské víno. Restauraci v Lidovém domě bude provozovat Riccardo Lucque

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme