Hôtel du Palais v Biarritzu navštěvují světové osobnosti. Tamní michelinský šéfkuchař přišel o místo kvůli šikaně
Francouzský šéfkuchař oceněný michelinskou hvězdou přišel o místo v luxusním hotelu v letovisku Biarritz poté, co podle regionálního listu Sud Ouest přihlížel ponižujícímu „křtu“ nového podřízeného. Mladý pomocník při něm podle svědectví strávil několik hodin nahý a připoutaný k židli. Věcí už se zabývá prokuratura, informovala o tom francouzská média.
Pracovníci restaurace v pětihvězdičkovém hotelu Hôtel du Palais podle informací Sud Ouest podrobili nejmenovaného nováčka iniciačnímu rituálu 2. prosince, šéfkuchaře Auréliena Largeaua pak hotel propustil 21. prosince. Jedenatřicetiletý šéfkuchař, který si loni vysloužil hvězdu od gastronomického průvodce Michelin, zprávu o možném důvodu svého propuštění označil za „lživou a pomlouvačnou“.
Zástupkyně skupiny Hyatt, která podnik v Biarritzu provozuje, nicméně ve vyjádření pro agenturu AFP hovořila o „znepokojivém incidentu, který se stal na půdě hotelu“ a který vedl k „adekvátním rozhodnutím“.
[[Twitter status: <blockquote class="twitter-tweet"><p lang="fr" dir="ltr">Biarritz : une enquête ouverte pour agression sexuelle et violences au palace l'Hôtel du Palais <a href="https://t.co/TLopGmfbD8">https://t.co/TLopGmfbD8</a></p>— 𝑱𝒂𝒄𝒒𝒖𝒆𝒔 𝑭𝒖𝒔𝒉 🇫🇷 (@JacquesFush) <a href="https://twitter.com/JacquesFush/status/1740600478868832624?ref_src=twsrc%5Etfw">December 29, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>]]
Sud Ouest s odvoláním na nejmenované svědky píše o křtu, při němž pracovníci kuchyně za přítomnosti Largeaua natáčeli nahého nováčka „s jablkem v puse a mrkví mezi hýžděmi“. Obrázky se podle médií dostaly na sociální sítě, ale byly následně odstraněny.
Nikdo v této souvislosti nepodal trestní oznámení, prokuratura v nedalekém městě Bayonne nicméně otevřela předběžné vyšetřování. Jeho cílem je „upřesnit hmotnou podstatu skutků“, kterým byl mladý kuchař podroben.
Michelin bude vedle restaurací nově hodnotit i hotely. Hotelům, které návštěvníkům nabízejí vedle pokoje nezapomenutelný zážitek v příjemném slova smyslu, bude průvodce místo hvězd udělovat klíče jako známku kvality.Michelin bude nově hodnotit i hotely
Zprávy z firem
Slavná londýnská restaurace Le Gavroche, která jako první v Británii získala jednu, a později i dvě a tři hvězdy v gastronomickém průvodci Michelin, po půl století zavírá. Oznámil to její majitel a šéfkuchař Michel Roux, napsal deník The Times. Třiašedesátiletý Roux chce fungující podnik, který se specializuje na francouzskou kuchyni, zavřít příští rok, protože se cítí přepracovaný a vyhořelý.Slavná londýnská restaurace Le Gavroche zavírá. Její kuchyní prošel i Gordon Ramsay
Enjoy
Speciál Realitní Club
Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části – webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu.
- Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
- Komerční reality: kanceláře, coworking;
- Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
- Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.
Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.
Témata související s realitami:
- inflace v Česku i ve světě
- vše kolem hypotečního trhu
- co se děje na investičním trhu?