Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Mercedes-Benz rozdává štědré odměny. Zaměstnanci dostanou bonus 175 tisíc

Mercedes-Benz, logo
ČTK
 ČTK

Zhruba 93 tisíc zaměstnanců výrobce luxusních automobilů Mercedes-Benz v Německu se může těšit na rekordně vysoké prémie. Automobilka každému z nich jako podíl na loňských hospodářských výsledcích vyplatí jednorázový bonus ve výši až 7300 eur (zhruba 175 tisíc). Před rokem činil tento bonus 6000 eur. Informovala o tom agentura DPA.

Reklama

„Nejvyšším podílem na hospodářských výsledcích v historii firmy chceme zaměstnancům vyjádřit vděčnost za mimořádné nasazení,“ uvedla personální ředitelka podniku Sabine Kohleisenová. Podle předsedy závodní rady Erguna Lümaliho museli zaměstnanci odvést velké množství práce za obtížných podmínek a díky bonusu se budou „přiměřeně podílet na úspěchu podniku“.

Automobilka Mercedes-Benz v říjnu oznámila, že její zisk před úroky a zdaněním v prvních třech čtvrtletích loňského roku vzrostl o více než čtvrtinu na 15,05 miliardy eur (zhruba 360 miliard korun). Finanční výsledky za celý loňský rok firma zveřejní v polovině února.

Prodej automobilů v EU loni klesl. Ale od srpna nastal přece jen obrat

Prodej automobilů v EU loni klesl. Od srpna nastal obrat – ale ne v Česku

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se za rok 2022 meziročně snížil o 4,6 procenta na 9 255 930 vozů. Hlavní příčinou byl nedostatek součástek v prvním pololetí. Ve své zprávě to uvedlo Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA). V České republice prodej osobních aut klesl o 7,1 procenta na 192 087 vozů.

Přečíst článek

Zakladatel platformy AutosEU Jakub Hotěk
video

FreshStart: Dostupný elektromobil? Volkswagen Golf, prozrazuje zakladatel AutosEU Jakub Hotěk

Začal psaním článků o elektromobilech, dnes má firmu, která se věnuje jejich nákupu i prodeji. Jakub Hotěk stojí za vznikem firmy AutosEU orientující se nejen na elektrické vozy, ale i hybridy. Ačkoliv dle jeho slov nejsou elektromobily pro každého, řídit by si ho měl vyzkoušet každý. Na co si dát při výběru aut pozor? A jak lze propojit podnikání se studiem? Odpovídá Jakub Hotěk v dalším rozhovoru série FreshStart.

Přečíst článek

955 Ferrari 410 Sport Spider by Scaglietti

Recese? Raději luxusní auto, řekli si sběratelé a nakoupili za půl miliardy dolarů

Bohatí sběratelé aut přemýšleli nad obavami z případné recese a výsledek se dostavil. Podle pojišťovací a lifestylové společnosti Hagerty utratili tento víkend v aukcích klasických aut v Monterey přes 460 milionů dolarů, nejvíce v historii akce, uvedl server CNBC. Nejdražším prodaným vozem se stalo Ferrari 410 Sport Spider z roku 1955 s cenou 22 milionů dolarů (asi 542 milionů korun, na snímku).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Výroba osobních aut v Česku v prvním čtvrtletí meziročně vzrostla o 31,5 procenta na 353 770 vozů.

Automobilky nastartovaly, v tuzemsku se v prvním čtvrtletí vyrobilo 353 770 nových vozů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme