Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

McDonald's zdražil, ale méně než konkurence. Zákazníci to ocenili

McDonald's zdražil, ale méně než konkurence. Zákazníci to ocenili
iStock
 ČTK

Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's zvýšil ve druhém čtvrtletí tržby o 14 procent na v přepočtu 140 miliard korun a překonal tak odhady analytiků z Wall Street. Firma těžila z toho, že se jí podařilo udržet ceny níž než konkurence. Vyšší byl také zisk. Fastfood to uvedl ve své zprávě.

Reklama

Zdražení některých položek z jídelního lístku McDonald's v USA zákazníky neodradilo. Příznivý byl také vývoj prodejů ve Velké Británii, Německu a v Číně.

Akcie společnosti McDonald's před čtvrtečním zahájením obchodování na burze v New Yorku vykazovaly růst zhruba o dvě procenta. Od začátku roku posílily o více než deset procent. Zisk na akcii představuje 3,17 dolaru oproti očekávaným 2,79 dolaru.

Provozovna McDonald´s v americkém Pittsburghu.

McDonald´s kvůli inflaci zvýšil ceny, poklesu tržeb to nezabránilo

Americkému provozovateli restaurací rychlého občerstvení McDonald's ve třetím čtvrtletí klesl čistý zisk o osm procent na 1,98 miliardy dolarů (zhruba 48,4 miliardy korun). Celkové tržby klesly o pět procent, přičemž záchranou pro období od července do září se staly alespoň tržby provozoven otevřených minimálně rok, které stouply o 9,5 procenta. Jejich růst tak překonal očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu společnosti Refinitiv odhadovali pouze na 5,8 procenta.

Přečíst článek

Firma vykázala růst i přes problémy v Rusku a na Ukrajině, kde vykázala vysoké náklady související s prodejem aktivit v Rusku kvůli jeho agresi na Ukrajině.

Očekávání analytiků podle společnosti FactSet bez problémů překonaly i celosvětové tržby v obchodech otevřených alespoň rok. Ty v období mezi dubnem a červnem vzrostly téměř o 12 procent, zatímco odhad byl 9,4 procenta.

Kreml, Moskva

Dopad sankcí: Běžný Rus si ekonomického trestu za útok na Ukrajinu moc nevšiml

Západní sankce zasáhly ruské banky, bohaté jednotlivce nebo dovoz technologií. Po roce rozsáhlých omezení, jejichž cílem bylo oslabit válečný fond Moskvy, se ale ekonomický život pro běžné Rusy příliš neliší od toho, který vedli před ruskou invazí na Ukrajinu. Žádná masová nezaměstnanost a propad měny se nekonají. Nejsou tu žádné krachující banky, před kterými se tvoří dlouhé fronty. Nabídka v supermarketech se příliš nezměnila, zahraniční zboží je stále dostupné, nebo jeho místo zaujaly místní ekvivalenty, píše agentura AP.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme