Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Malina chce dokončit rozdělané zakázky, je jich na 1500

Energetický Holding Malina, který je v současnosti kvůli problémům se zajištěním velkého množství zakázek na fotovoltaiku v úpadku, chce dokončit všechny rozdělané zakázky.
Pixabay
 ČTK

Energetický Holding Malina, který je v současnosti kvůli problémům se zajištěním velkého množství zakázek na fotovoltaiku v úpadku, chce dokončit všechny rozdělané zakázky. Celkově jde o přibližně 1500 instalací v různé fázi rozpracovanosti. O dalších 2300 zakázkách, u nichž ještě nebyla zahájena instalace, ale byly vybrány zálohy, plánuje firma rozhodnout do konce června.

Reklama

Rozdělané zakázky chce firma dokončovat v tempu 200 až 300 instalací měsíčně. „Dokončit však lze pouze takové zakázky, kde nebylo platně odstoupeno od smlouvy,” uvedl nový šéf firmy Marián Klásek. Ti, kdo v minulosti odstoupili od smlouvy, a přesto by chtěli zakázku dokončit, mohou podle společnosti požádat ověření, zda je možné jejich zakázku dokončit. „Je totiž možné, že odstoupení nebylo platné a smluvní vztah stále trvá,” upozornila firma.

Jozef Partika, obchodní ředitel, Michal Straka, specialista, Energetický Holding Malina

Malina Group vyhlásil insolvenci. Jde o miliardu

Společnost, o jejíchž praktiky se zajímala policie i politici, podala k Městskému soudu v Praze insolvenční návrh spojený s návrhem na povolení reorganizace společnosti. Podle odhadů Malina Group vybrala od klientů toužících po fotovoltaice více než miliardu korun.

Přečíst článek

Další postup u zakázek, kde klienti zaplatili zálohu, ale nebyly zahájené žádné práce, plánuje firma prověřit. Podle Kláska spadá do této skupiny 2300 klientů. „Těmto zákazníkům sdělíme další postup do konce června 2023,” dodal Klásek.

Cílem je dokončit všechny zakázky

Energetický Holding Malina v předchozích týdnech přiznal problémy se zajištěním zakázek. Vedení společnosti proto na začátku května podalo návrh na insolvenci, v něm uvedlo závazky ve výši téměř 1,4 miliardy korun. Městský soud v Praze následně s firmou zahájil insolvenční řízení a rozhodl o jejím úpadku. Spolu s tím soud určil insolvenčního správce, kterým se stala Insolvenční agentura se sídlem v Karlových Varech. První schůzka věřitelů, na níž by se mělo rozhodnout o dalším osudu firmy, se uskuteční 29. srpna.

solární panely

Padlý energoholding Malina nově vede krizový manažer, který řešil i pád OKD

Energetický Holding Malina, který je v současnosti kvůli problémům se zajištěním velkého množství zakázek na fotovoltaiku v úpadku, nově řídí někdejší šéf představenstva státního podniku Prisko Marián Klásek. Ten měl v minulosti na starosti například převzetí těžebního podniku OKD. Vyplývá to z dnes publikovaného zápisu v obchodním rejstříku, na který upozornil server Seznam Zprávy. Dosud společnost řídil Jan Urban, který rezignoval, uvedla firma v následné tiskové zprávě.

Přečíst článek

Společnost Malina v návrhu na insolvenci uvedla, že cílem je umožnění reorganizace společnosti a dokončení všech zakázek. „Malina má podle nás největší šanci dokončit zakázky klientů v modelu reorganizace, pokud její věřitelé schválí reorganizační plán, který společnost připravuje,” uvedl Petr Sochora, který vede tým externích poradců vedení firmy.

Společnost kvůli problémům provedla už několik změn ve vedení firmy. Tu čerstvě od 1. června řídí někdejší šéf představenstva státního podniku Prisko Marián Klásek. V minulosti měl na starosti například převzetí těžebního podniku OKD. Dosud společnost řídil Jan Urban, který rezignoval.

Společnost ČEZ představila 29. listopadu 2022 velkou fotovoltaickou elektrárnu, kterou staví v Kongresovém centru Praha.
video

Úspora v kapse dřív než solár na střeše. Holding Malina představuje novinku na trhu s fotovoltaikou

Energetický Holding Malina představí koncept okamžité úspory za energie. Společnost spouští novou nabídku, která umožní každému zákazníkovi šetřit s fotovoltaikou.

Přečíst článek

Majoritním vlastníkem holdingu je Cyril Regner, menšinovým majitelem je dnes už bývalý předseda představenstva Jan Urban. Podnik zaměstnává kolem 135 lidí. Za minulý rok byla společnost ve ztrátě přes 186 milionů korun.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Energetický Holding Malina je v úpadku. Dluží 1,4 miliardy.

Energetický Holding Malina je v úpadku. Tisícům zájemců o fotovoltaiku dluží 1,4 miliardy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme