Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lufthansa s předstihem vrátila téměř čtyři miliardy covidové pomoci

Lufthansa
ČTK

Letecká společnost Lufthansa předčasně splatila veškerou finanční pomoc, kterou získala kvůli dopadům pandemie covidu-19.

Reklama

Skupina Lufthansa v polovině loňského roku obdržela záchranný balík ve výši devíti miliard eur (198,4 miliardy korun). Dnešní oznámení největších evropských aerolinek, pod kterou spadají také aerolinky Austrian Airlines a Swiss, přivítala německá ministerstva financí a hospodářství. Loni v červnu pomoc Lufthanse schválila Evropská komise. Německá vláda výměnou za pomoc převzala v Lufthanse pětinový podíl.

video

Český Depo Ventures podpoří vývoj systému pro zamezení kolizím letadel

Česká investiční skupina Depo Ventures se stala jednou z firem, které podpořily německý start-up Evitado budující systém pro zamezení kolizím dopravních letadel. Start-up založený loni v březnu tak v rané fázi existence na svůj další vývoj získá téměř 500 tisíc dolarů (skoro 11 milionů korun) nejen od andělského fondu Depo Ventures, ale i prestižního akcelerátoru Berkeley SkyDeck a dalších andělských investorů z Asie, Evropy a USA.

Přečíst článek

Společnost od začátku dávala najevo, že chce pomoc rychle splatit. Informovala, že vrátila zbývající jednu miliardu eur, kterou obdržela od německého stabilizačního fondu. Pomoc, kterou nevyčerpala, zrušila. Celkem použila zhruba 3,8 miliardy eur.

„Pomoc jsme splatili mnohem dříve, než se původně plánovalo,“ uvedla společnost v prohlášení. Umožnila to především rostoucí poptávka po letecké dopravě, rychlá restrukturalizace a transformace skupiny Lufthansa. „A také důvěra kapitálových trhů ve společnost,“ dodal podnik.

Václavské náměstí v Praze

Němci ztratili zájem o návštěvu Prahy. Bojí se nezvládnutého covidu

Němci letos v létě povážlivě ztratili zájem o turistiku v Česku, a to nejen v jeho hlavním městě. Přetrvává v nich strach z covidu a nezvládnuté epidemiologické situaci v tuzemsku. Díky historicky rekordní domácí turistice Čechů ale byla letošní letní sezóna čtvrtá nejúspěšnější v historii.

Přečíst článek

Generální ředitel Lufthansy Carsten Spohr poděkoval vládě a daňovým poplatníkům. Uvedl, že pomoc umožnila společnosti zachránit více než 100 tisíc pracovních míst.

Německý fond pro hospodářskou stabilizaci od srpna snižuje svůj podíl v Lufthanse a nyní drží 14,09 procenta. Ministerstva uvedla, že zbývající podíl fondu bude prodán nejpozději do října 2023.

Na finanční pomoci se vedle Německa podílelo také Švýcarsko, Rakousko a Belgie.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Letiště, ilustrační foto

Chaos na letištích. Lufthansa ruší tisíce letů kvůli nedostatku personálu, další aerolinky kvůli stávkám

Přečíst článek
Soukromé letadlo Tigera Woodse

Miliardáři si v době covidu zamilovali soukromé tryskáče. Poptávka bude i nadále stoupat

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme