Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lidem znovu chutná laciné létání. Ryanair je poprvé od začátku pandemie v zisku

Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair jsou poprvé od začátku pandemie v zisku
Pixabay
 ČTK

Ryanairu se zvedly tržby o 600 procent. Přesto byl šéf letecké společnosti Michael O'Leary opatrný s predikcemi podzimní sezony. "Nemůžeme ignorovat riziko nových variant covidu-19 na podzim 2022," prohlásil O'Leary.

Reklama

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair vykázala v období od dubna do června zisk po zdanění 170 milionů eur (4,2 miliardy korun). Je to její první zisk po třech letech, zaostal ale za čísly z dob před koronavirovou pandemií, uvedla firma.

Ve stejném období v roce 2019 činil zisk 243 milionů eur. Analytici odhadovali, že společnost bude mít v prvním kvartálu za finanční rok 2023 zisk 157 milionů eur. Největší evropská letecká společnost podle počtu cestujících ale upozornila, že je příliš brzy vydávat smysluplný výhled pro finanční rok, který skončí 31. března 2023.

Letiště, ilustrační foto

Kde se načekáte? Deset aktuálně nejhorších i nejlepších letišť v Evropě

Média v posledních dnech kvůli neúnosné situaci s odbavováním pasažérů opanovalo londýnské letiště Heathrow. Podle analýzy společnosti Hopper ale není, co se týče průměrného zpoždění letů, vůbec nejhorší. Těmi jsou Brusel, Frankfurt a Eidhoven. Naproti tomu nejméně se načekáte v italském Bergamu.

Přečíst článek

Tržby Ryanairu se v prvním kvartálu finančního roku 2023 meziročně zvýšily o 602 procent na 2,6 miliardy eur. Aerolinky za normálních okolností vytvoří většinu celoročního zisku ve dvou letních čtvrtletích.

„I když stále doufáme, že vysoká míra proočkovanosti v Evropě umožní leteckému a turistickému průmyslu plně se zotavit a konečně hodit koronavirus za hlavu, nemůžeme ignorovat riziko nových variant covidu-19 na podzim 2022,“ řekl generální ředitel Michael O'Leary. Výhled podle něj podléhá velmi rychlým změnám s ohledem na neočekávané události, které jsou mimo kontrolu společnosti. Ta nyní prochází velmi silným, ale stále křehkým zotavením, dodal.

Emirates

Neakceptovatelné, vzkázaly Emirates letišti Heathrow k jejich chaosu

Je to neakceptovatelná ignorace zákazníků. Nebudeme se tomu podřizovat. Takto ostře odpověděly Emirates na požadavek londýnského letiště Heathrow, že mají aerolinky rušit lety.

Přečíst článek

autopůjčovna Sixt v Essenu

Další rána pro turisty. V Evropě prudce zdražily půjčovny aut

Turistům v Evropě přibyla k přeplněným letištím a rušeným letům další komplikace. Letos opět prudce zdražily autopůjčovny, zejména na jihu kontinentu a v pobřežních oblastech. Ceny za jejich služby přitom již loni dosáhly rekordní úrovně, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Letiště, ilustrační foto

Chaos na letištích. Lufthansa ruší tisíce letů kvůli nedostatku personálu, další aerolinky kvůli stávkám

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme