Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Květ vlčího máku je neodmyslitelným symbolem Dne válečných veteránů. Pojišťovna VoZP je dlouhodobě podporuje

Květ vlčího máku je neodmyslitelným symbolem Dne válečných veteránů. Pojišťovna VoZP je dlouhodobě podporuje
iStock
Komerční spolupráce

Den válečných veteránů se celosvětově slaví 11. listopadu jako připomínka konce první světové války. Lidé po celém světě tento den vzpomínají na válečné hrdiny a bojovníky za svobodu. Vojenská zdravotní pojišťovna pro veterány zraněné v zahraničních misích zajišťuje špičkovou zdravotní a rehabilitační péči, spolupracuje s komunitními centry pro válečné veterány napříč Českem a je partnerem Vojenského fondu solidarity.

Reklama

Jedním z novodobých válečných veteránů, kterým Vojenská zdravotní pojišťovna dlouhodobě pomáhá, je Lukáš Hirka. Rodák z Frýdku-Místku se účastnil mise v Afghánistánu, kde v roce 2012 při raketovém útoku utrpěl devastující zranění. Po mnoha měsících v kómatu, několika operacích, letech léčby, zdravotních komplikací a rehabilitací se však jeho zdravotní stav zlepšil natolik, že se začal věnovat i para atletice. Je také mistrem republiky v hodu oštěpem ve své kategorii.

„Mám kolem sebe spoustu úžasných lidí. Ať už to je má milovaná rodina, mí přátelé, lidé z armády, Vojenské zdravotní pojišťovny, zkrátka všichni ti, kteří mi fandí a podporují mě. I kvůli nim stojí za to každý den bojovat a jít životem dál,“ říká válečný veterán a ambasador VoZP Lukáš Hirka.      

V České republice dnes žije zhruba 14 000 novodobých válečných veteránů. Vojenská zdravotní pojišťovna je od počátku partnerem Vojenského fondu solidarity (VFS).

„V memorandu jsme se zavázali mimo jiné podporovat děti vojáků a vojákyň, kteří padli nebo se stali trvale handicapovanými v důsledku plnění služebních povinností. VoZP také každoročně pomáhá se sbírkou ke Dni válečných veteránů, kterou VFS pořádá,“ doplňuje generální ředitel VoZP Josef Diessl.

Vlčí máky v ulicích

Neodmyslitelným symbolem oslav Dne válečných veteránů je květ vlčího máku, máky totiž rostly mezi řadami hrobů vedle bitevních polí první světové války. V tento den si zároveň připomínáme všechny muže a ženy, kteří slouží své vlasti daleko od domova v zahraničních mírových misích a operacích a také ty, kteří ve službě položili své životy.

„Provádění výcvikových aktivit vojáků na území ČR nebo jejich působení v misích či zahraničních operacích vyžaduje určitý bližší vstup ze strany VoZP, pokud dojde k poškození zdraví z důvodu výkonu vojenské služby ve prospěch vlasti. Vrcholem té pyramidy jsou resortem obrany zřizované příspěvkové organizace, vojenské nemocnice, které jsou poskytovateli té specializované péče nebo následné rehabilitační péče,“ vysvětluje brig. gen. MUDr. Zoltán Bubeník, předseda Správní rady VoZP.

VoZP svým klientům poskytuje příspěvky rozdělené do několika programů. Speciální rozšířená nabídka je k dispozici vojákům a jejich blízkým v rámci programu Rodina vojáka a veteránům v programu Válečný veterán s navýšenými limity na pohybové a regenerační aktivity a dentální hygienu. Kromě toho mohou vojáci a veteráni čerpat příspěvek také na pomůcky k ochraně zraku a sluchu při střelbě. Více informací k programu Válečný veterán je k dispozici na webu www.vozp.cz/program-valecny-veteran.

Radim Pařík na konferenci vyjednavačů Klíč komunikace

Vyjednavač Pařík: Lidé by zabíjeli kvůli tomu, aby neztratili tvář. Při vyjednávání musíme zajistit, aby ji neztratili

Jaké jsou šance ve vyjednávání míru na Ukrajině či v Izraeli? Proč je třeba zajistit, aby si protistrana mohla zachovat svou tvář a co ještě může ztratit Vladimír Putin nebo šéf Hamásu? A může se vyjednávání naučit opravdu každý? Pokud ano, co se tedy musíte naučit, abyste uměli vyjednávat úspěšně? To a mnohé další prozradil v exkluzivním rozhovoru pro newstream.cz známý český vyjednavač a prezident Asociace vyjednavačů Radim Pařík.

Přečíst článek

Ruský prezident Vladimir Putin

Napětí mezi Ruskem a NATO roste. Země odstoupila od odzbrojovací dohody

Rusko v noci na dnešek dokončilo proceduru odstoupení od smlouvy o konvenčních ozbrojených silách v Evropě (CFE), kterou tiskové agentury označují za klíčovou bezpečnostní smlouvu z období po studené válce. Krok Moskvy představuje nejnovější známku rostoucího napětí mezi Ruskem a Severoatlantickou aliancí (NATO), uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme