Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kultovní americký Greyhound mění majitele, je jím mateřská firma FlixBusu

Autobus amerického dopravce Greyhound
N-Lange.de / Creative Commons / CC-BY-SA-3.0

Německý autobusový dopravce FlixBus, který jezdí i v Česku, dostane věhlasného bratříčka. Mateřská firmy FlixBusu, společnost FlixMobility, koupila amerického autobusového dopravce Greyhound. Transakce věhlasnou americkou značku oceňuje na 46 milionů dolarů (zhruba jednu miliardu korun).

Reklama

Němci ji převzali od britské společnosti FirstGroup. Podle deníku Handelsblatt se tak německý podnik stane jedničkou na trhu dálkových autobusů ve Spojených státech.

Britský provozovatel vlaků a autobusů FirstGroup hledal zájemce o převzetí Greyhoundu už před pandemií, uvedla agentura Reuters. Po dokončení všech náležitostí s prodejem se stáhne z mezinárodního trhu. Firma je největším provozovatelem autobusů v Británii.

Veganská alternativa burger.

Analýza: Veganství je megatrend. Investice jsou zatím na začátku

Etické a udržitelné jídlo je považováno za megatrend, tedy něco, co v dalších letech přinese změnu a vyrobí miliardový byznys. Investiční příležitosti teprve vznikají.

Přečíst článek

FlixMobility je jeden z nejúspěšnějších německých dopravních start-upů. Vznikl v roce 2012, v USA působí od roku 2018. Zastřešuje značky FlixBus a FlixTrain. Podle Handelsblattu může dnes oznámená transakce představovat krok směrem ke vstupu společnosti na burzu.

FlixMobility získá od společnosti FirstGroup autobusy, řidiče i v USA proslavenou značku. Součástí obchodu nejsou nemovitosti, penzijní závazky Greyhoundu ani aktivity v Mexiku. FirstGroup získá z prodeje podle svého sdělení 172 milionů dolarů.

PayPal

PayPal nabízí za Pinterest 45 miliard dolarů

Americká společnost PayPal Holdings předložila nabídku na koupi internetové sociální sítě Pinterest. Cena? Podle zdrojů agentury Reuters blízkých jednání je to astronomických 45 miliard dolarů.

Přečíst článek

Dálkové autobusy v USA před pandemií ročně přepravovaly asi 62 milionů cestujících, uvedl Handelsblatt.

Greyhound sídlí v texaském Dallasu. Firma vznikla v roce 1914, název Greyhound používá od roku 1929. Zajišťuje dálkovou meziměstskou osobní přepravu do stovek destinací ve Spojených státech, v Kanadě a v Mexiku.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Bývalý americký prezident Donald Trump

Trump povede kampaň z lavice obžalovaných. K soudu jde jeho „držhubné“ pro pornoherečku

Přečíst článek
Český premiér Petr Fiala a americký prezident Joe Biden

Nemůžeme připustit, aby ruská agresivní politika slavila úspěch, uvedl Fiala po setkání s Bidenem

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme