Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PayPal nabízí za Pinterest 45 miliard dolarů

PayPal
iStock
Veronika Kudrnová
vku

Americká společnost PayPal Holdings předložila nabídku na koupi internetové sociální sítě Pinterest. Cena? Podle zdrojů agentury Reuters blízkých jednání je to astronomických 45 miliard dolarů.

Reklama

Cena za akcii Pinterestu by představovala 26procentní prémii ke včerejšímu závěru. V úterý titul zavřel na hodnotě 55,58 dolaru za akcii. Dnes krátce před 20.00 SELČ si akcie Pinterestu připisovaly deset procent na 61,55 dolaru. Akcie PayPalu ale reagovaly na zprávu o zvažované akvizici poklesem. Ve stejnou dobu odepisovaly dokonce přes šest procent.

PayPal plánuje akvizici financovat převážně prostřednictvím akcií, uvedly zdroje agentury Reuters.

>>>>>>Zajímáte se o trh fúzí a akvizic? Čtěte zde<<<<<<

PayPal je globálním zpracovatelem elektronických plateb. V pandemickém roce, kdy lidé kvůli vládním uzávěrám nakupovali výrazně více online, se mu velmi dařilo. Za posledních 12 měsíců akcie PayPalu přidaly asi 36 procent, což firmu ocenilo na současných 320 miliard dolarů. PayPal je také lídrem odvětví odložených plateb označovaného jako BNPL, což je zkratka z anglických slov Buy Now, Pay Later (kup teď, zaplať později). Letos už uskutečnil jednu miliardovou akvizici. Za asi 2,7 miliardy dolarů koupil japonskou společnost Paidy.

PayPal, ilustační foto

PayPal zvyšuje náskok v odložených platbách. Za miliardy koupí Paidy

PayPal za japonskou společnost Paidy zaplatí 2,7 miliardy dolarů (58 miliard korun).

Přečíst článek

Zprávy o potenciální dohodě přicházejí necelý týden poté, co spoluzakladatel Pinterestu Evan Sharp oznámil plány opustit společnost a připojit se k LoveFrom, firmě vedené Jonathanem Ivem, designérem mnoha ikonických produktů od firmy Apple.

Sharp síť umožňující sdílení obrázků založil společně s Benem Silbermannem a Paulem Sciarrou. Silbermann je nyní výkonným ředitelem Pinterestu, zatímco Sciarra odešel už v roce 2012, připomněla agentura Reuters.

Evergrande

Naděje na odvrácení krize se vytrácí. Dohoda Evergrande s konkurencí krachla

Zadlužená čínská realitní společnost China Evergrande je zase o krok blíž bankrotu. Oznámila krach dohody o prodeji zhruba polovičního podílu v divizi pro správu majetku Evergrande Property Services.

Přečíst článek

Square koupí Afterpay

Analýza: Celkem drahá Afterpay

Firma Square miliardáře Dorseyho koupila splátkovou firmu Afterpay za cenu zhruba celé UniCredit Bank. Má systém odložených plateb, takzvaných POS, vážně takovou budoucnost?

Přečíst článek

Jack Dorsey, šéf Twitteru

Šéf Twitteru Dorsey za miliardy koupil australský Afterpay

Americká technologická společnost Square, kterou vlastní šéf Twitteru Jack Dorsey, koupí za 29 miliard dolarů (623 miliard korun) australskou firmu Afterpay, která nabízí odložení platby za nákupy.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme