Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komárkova KKCG bude digitalizovat Evropu

Karel Komárek
KKCG/Užito se svolením
 ČTK

Český miliardář Karel Komárek zvýšil své sázky v IT sektoru. Díky několikamiliardové akvizici německé softwarové společnosti Avenga se stal výrazným hráčem na poli digitální transformace Evropy.

Reklama

Investiční skupina KKCG Karla Komárka dokončila převzetí německé vývojářské a poradenské firmy Avenga. Stala se dceřinou společností plně vlastněnou KKCG, uvedla skupina v tiskové zprávě.

Koupi Avengy od fondů spravovaných společnostmi Oaktree a Cornerstone oznámila KKCG na konci loňského roku. Cenu nezveřejnila, ale podle médií šlo o vyšší jednotky miliard korun. Avenga má ústředí v Německu a kanceláře v 31 zemích světa. Zaměstnává téměř 4000 lidí.

Karel Komárek

Miliardář Komárek nakupoval v Německu. Tentokrát v IT sektoru

KKCG třetího nejbohatšího Čecha Karla Komárka koupila od investičních fondů německého vývojáře Avenga. Transakce se odhaduje na miliardy korun. Chce promluvit do digitální transformace v Evropě.

Přečíst článek

Architekti evropské digitální transformace

Podle investičního ředitele KKCG Michala Tománka akvizice představuje výrazný obrat ve strategickém rozvoji technologického pilíře skupiny. „Avenga je výraznou posilou mezinárodní přítomnosti KKCG a v dokonalé návaznosti doplňuje společnost Qinshift, která se věnuje zakázkovému vývoji softwaru. Společnost KKCG Technologies se tím zařadila mezi největší architekty digitální transformace v Evropě a zajišťuje potřeby mnohostranné globální klientské základny," dodal.

Proces integrace vede ředitel aktivit skupiny KKCG v oblasti softwarového inženýrství a ředitel společnosti Qinshift Ludovic Gaudé ve spolupráci s ředitelem společnosti Avenga Jurijem Adamčukem. „Nyní je čas vyhrnout si rukávy a pustit se do procesu fúze, což je první krok na společné cestě společností Avenga a Qinshift,“ uvedl Gaudé.

KKCG je investiční a inovační skupina, která působí v oblasti loterií a her, energetiky, technologií a nemovitostí. Skupina KKCG, kterou založil podnikatel Karel Komárek, zaměstnává ve svých portfoliových společnostech přes 10 tisíc lidí ve 36 zemích a spravuje aktiva v hodnotě více než osm miliard eur. Mezi její společnosti patří loterijní firma Allwyn, MND Group, technologická skupina Aricoma nebo KKCG Real Estate Group.

Provozovatel loterií Allwyn ovládl dodavatele online her IWG

Komárek expanduje. Provozovatel loterií Allwyn ovládl dodavatele online her

Provozovatel loterií Allwyn, kterého vlastní investiční skupina KKCG miliardáře Karla Komárka, koupil 70 procent společnosti Instant Win Gaming (IWG), dodavatele online hazardních her. Cílem akvizice má být rozšíření nabídky herního obsahu. Výši transakce Allwyn neuvedl.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme