Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

KKCG Karla Komárka spustila miliardovou fabriku na metanol v Západní Virginii

Vlastník skupiny KKCG Karel Komárek (vpravo) a americký senátor Joe Manchin na zahájení ostrého provozu továrny na metanol v Charlestononu v Západní Virginii.
KKCG - použito se svolením
 ČTK

KKCG miliardáře Karla Komárka pokračuje v expanzi na americký trh. Ve městě Charleston v Západní Virginii spustila provoz její továrna ma metanol. Ta bude důležitou surovinu dodávat na severoamerický trh.

Reklama

Investiční skupina KKCG podnikatele Karla Komárka oficiálně spustila provoz továrny na výrobu metanolu v americkém státě Západní Virginie. Provoz bude ročně produkovat 200 tisíc tun suroviny. Celková investice přesáhla 250 milionů dolarů (přes 5,31 miliardy korun), uvedla mluvčí KKCG Dana Dvořáková.

Továrnu bude provozovat společnost US Methanol, která byla založena v roce 2016 skupinou KKCG. Ta vybrala region Západní Virginie jako konkurenceschopné výrobní centrum s bohatými přírodními zdroji a infrastrukturou. Podle skupiny má místo navíc příznivé podmínky pro podnikání a dobré místní know-how. Otevření továrny je podle skupiny zároveň potvrzení závazku KKCG investovat do regionu a podporovat místní komunity.

Miliardář Komárek rozšiřuje impérium. Jeho Aricoma ovládla poradenskou firmu Consulting 4U

Miliardář Komárek rozšiřuje impérium. Jeho Aricoma ovládla poradenskou firmu Consulting 4U

Technologická skupina Aricoma patřící pod KKCG podnikatele Karla Komárka koupila stoprocentní podíl v olomoucké firmě Consulting 4U (C4U), která se specializuje na analýzy, implementace a podporu SAP řešení. „V této oblasti je to letos už druhá dokončená akvizice Aricomy,” sdělil Michal Malysa ze společnosti Aricoma. Cenu transakce nezveřejnil.

Přečíst článek

Investice do společnosti US Methanol je výrazem naší víry v potenciál amerického trhu, v tomto případě ekonomiky Západní Virginie. Věříme, že stejně jako naše další zahraniční investice bude i tento závod přínosem pro místní komunitu a vytvoří další růstové příležitosti,“ řekl při slavnostním zahájení provozu zakladatel KKCG Komárek.

Úspěch v USA

Akce, která se dnes konala na West Virginia State University, se zúčastnili i někteří američtí politici, jako například senátor Joe Manchin nebo guvernér Západní Virginie Jim Justice. „Chci poděkovat společnosti KKCG, Karlu Komárkovi a celému jeho týmu za jejich práci. Díky za tuto investici, která nám dává příležitost, abychom ukázali, že stát Západní Virginie je dobrým partnerem,“ podotkl Manchin.

Zahájení provozu nové továrny na metanol v Charlestonu v USA, kterého se zúčastniloi mimo jiné Guvernér Západní Virginie Jim Justice, US senátor Joe Manchin, senátorka Shelley Moore Capito, kongresmanka Carol Miller, Karel Komárek zakladatel KKCG, Katarína Kohlmayer, finanční ředitelka KKCG. KKCG - použito se svolením

KKCG se o plánované výrobě metanolu v USA poprvé zmínila v roce 2016. O dva roky později k financování tohoto projektu vydala dluhopisy za 2,1 miliardy korun. Metanol, který se používá k výrobě různých produktů, včetně elektroniky nebo lékařských přípravků, bude dodávat do severovýchodní části Spojených států.

Vlastník skupiny KKCG Karel Komárek (vpravo) a americký senátor Joe Manchin na zahájení ostrého provozu továrny na metanol v Charlestononu v Západní Virginii. KKCG - použito se svolením

KKCG Group je mezinárodní investiční společnost, která působí v oblasti loterií a her, energetiky, technologií a nemovitostí. Skupina spravuje aktiva v hodnotě přes deset miliard dolarů (přes 213 miliard korun). Do portfolia společnost patří například nadnárodní provozovatel loterií Allwyn, energetická společnost MND Group, poskytovatel IT služeb Aricoma Group nebo KKCG Real Estate, jež se zabývá nemovitostmi. Skupina rozvíjí své obchodní aktivity v 36 zemích světa a má vice než 10 tisíc zaměstnanců. Zakladatel KKCG Komárek se podle žebříčku časopisu Forbes řadí mezi nejbohatší Čechy, jeho majetek se odhaduje na 8,1 miliardy dolarů (174,7 miliardy korun).

Komárkova nadace pošle do lidušek piana za 10 milionů

Už druhé kolo sbírky Piana do škol Nadace Karel Komárek Family Foundation, které odstartovalo v prosinci loňského roku, má podpořit i pětice benefičních koncertů. Sérii odstartuje koncert slovenské kapely No Name na Bořislavce.

Přečíst článek

Karel Komárek

Komárkova Allwyn dokončila převzetí britské národní loterie

Loterijní společnost Allwyn dokončila převzetí firmy Camelot UK Lotteries, která v Británii provozuje prestižní Národní loterii. Allwyn, který patří do skupiny KKCG českého podnikatele Karla Komárka. Camelot UK má licenci na provozování Národní loterie do 31. ledna 2024. Navazující licenci udělila loni v září britská Komise pro hazardní hry společnosti Allwyn Entertainment, dceřinému podniku Allwynu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Výstava Dominiky Psotkové v kulturním centru Artium
video

Levitující sochy z drátů. Kulturní centrum Artium zaplnily sochy Veroniky Psotkové

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme