Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardář Komárek rozšiřuje impérium. Jeho Aricoma ovládla poradenskou firmu Consulting 4U

Miliardář Komárek rozšiřuje impérium. Jeho Aricoma ovládla poradenskou firmu Consulting 4U
ČTK
 ČTK

Technologická skupina Aricoma patřící pod KKCG podnikatele Karla Komárka koupila stoprocentní podíl v olomoucké firmě Consulting 4U (C4U), která se specializuje na analýzy, implementace a podporu SAP řešení. „V této oblasti je to letos už druhá dokončená akvizice Aricomy,” sdělil Michal Malysa ze společnosti Aricoma. Cenu transakce nezveřejnil.

Reklama

Společnost C4U působí na trhu od roku 2000. Tvoří ji dvacítka poradců se znalostmi aplikačních komponent, technologií a produktů SAP a obchodních procesů firem z mnoha odvětví. Od roku 2012 disponuje certifikací SAP Partner Center of Expertise. Mezi její klienty patří například Mattoni, Heineken, Tescoma či Linet. Firma má i zákazníky ze Slovenska.

Karel Komárek

Komárkova Allwyn dokončila převzetí britské národní loterie

Loterijní společnost Allwyn dokončila převzetí firmy Camelot UK Lotteries, která v Británii provozuje prestižní Národní loterii. Allwyn, který patří do skupiny KKCG českého podnikatele Karla Komárka. Camelot UK má licenci na provozování Národní loterie do 31. ledna 2024. Navazující licenci udělila loni v září britská Komise pro hazardní hry společnosti Allwyn Entertainment, dceřinému podniku Allwynu.

Přečíst článek

Skupina Aricoma na začátku letošního roku dokončila koupi dominantní části konzultační firmy Sabris. Ta je jedním z největších poskytovatelů konzultačních služeb a projektů SAP v Česku a na Slovensku. Aricoma díky transakci významně doplnila své portfolio podnikových služeb.

„Obě firmy budou na trhu zatím sice působit samostatně a pod svými názvy, nicméně budou v rámci společné business unit využívat vzájemné synergie. Ve firmě C4U zůstane po akvizici všech pět původních majitelů, kteří se budou nadále aktivně podílet na jejím dalším rozvoji,” uvedl Malysa.

Největší poskytovatel ICT služeb v Česku a na Slovensku

Aricoma Group je s ročním obratem přes deset miliard korun a téměř 4000 zaměstnanci největším poskytovatelem ICT služeb v Česku a na Slovensku. Součástí Aricoma Group jsou společnosti Autocont, Cleverlance, Komix, AEC, CES EA, Internet Projekt, Seavus, Stratiteq, Clearcode nebo Musala Soft. 

Podnikatel Komárek je podle letošního žebříčku amerického časopisu Forbes třetím nejbohatším Čechem s majetkem 8,1 miliardy dolarů, tedy přes 171 miliard korun. První je vdova po vlastníkovi investiční skupiny PPF Petru Kellnerovi Renáta Kellnerová s rodinou.

Nejbohatším člověkem na světě je letos podle 37. ročníku žebříčku časopisu Forbes šéf podniku na prodej luxusního zboží LVMH Bernard Arnault.

Bernard Arnault je opět na vrcholu, mezi dolarovými miliardáři je jedenáct Čechů

Nejbohatším člověkem na světě je letos podle 37. ročníku žebříčku časopisu Forbes šéf podniku na prodej luxusního zboží LVMH Bernard Arnault. Majetek tohoto francouzského podnikatele časopis vyčíslil na 211 miliard dolarů (4,5 bilionu korun). Seznam nejbohatších lidí z Česka vede Renáta Kellnerová, do světového žebříčku dolarových miliardářů se poprvé dostalo 11 Čechů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Výstava Dominiky Psotkové v kulturním centru Artium
video

Levitující sochy z drátů. Kulturní centrum Artium zaplnily sochy Veroniky Psotkové

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme