Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kijonková šlape do rozvoje Zásilkovny, u bank si na to půjčila miliardu

Simona Kijonková, majitelka zásilkovny
Dalibor Martínek / Newstream
 ČTK

Skupina Packeta, která vlastní logistickou firmu Zásilkovna, získala klubové financování od konsorcia tří bank v hodnotě jedné miliardy korun. Skupinu financujících bank tvoří Citibank, Česká spořitelna a UniCredit Bank. Packeta uvedla, že finanční prostředky plánuje využít na posílení své pozice na stávajících trzích, budování infrastruktury a na zvyšování kvality.

Reklama

„Získání financování od tří velkých bank vnímáme jako potvrzení důvěry v naše podnikání, naši vizi a další rozvoj skupiny Packeta. Packeta za poslední roky výrazně narostla a klubové financování nám zajistí dostatečnou provozní a investiční kapacitu pro další expanzi. Investice plánujeme využít především v oblasti budování infrastruktury, do rozvoje sítě Z-Boxů v Čechách, na Slovensku a v Maďarsku a do zvyšování kvality našich produktů a služeb a zákaznické spokojenosti,“ uvedla zakladatelka výkonná ředitelka Packety Simona Kijonková.

V roce 2022 činil celkový objem investic Packety 1,2 miliardy korun. Výrazně navýšila počet Z-Boxů na 6200. Na podzim spustila druhé robotické depo v Rudné, každá druhá zásilka v rámci skupiny je nyní tříděna roboticky. Denně dokáže Packeta zpracovat až 1,5 milionu zásilek. Mobilní aplikaci si ke konci roku 2022 stáhlo celkově více než pět milionů lidí.

Skupina Packeta navýšila v roce 2022 obrat o 23 procent na 6,1 miliardy korun a dlouhodobě vykazuje provozní i čistý zisk. Počet přepravených zásilek vzrostl o čtvrtinu na téměř 90 milionů. Na konci roku 2022 měla skupina Packeta více než 15.000 výdejních míst ve čtyřech zemích.

Simona Kijonková, majitelka zásilkovny

Nejlepší podnikatelka roku Simona Kijonková: Jsem šikovná. A naučila jsem se krizové řízení

Simona Kijonková před dvanácti lety založila Zásilkovnu. Tvrdě s ní šlape na paty České poště. Loňský obrat firmy, která již působí i na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a v dalších zemích, poskočil na 4,9 miliardy korun. Kijonkovou i díky těmto úspěchům nyní vyhlásily Hospodářské noviny ve své anketě podnikatelkou roku. Newstream s ní udělal minulý týden exkluzivní rozhovor. Nyní ho znovu nabízíme ke čtení těm, kteří ho nestihli přečíst.

Přečíst článek

Ondřej Krátký, CEO Liftago

Ondřej Krátký: Liftago není jen taxi, budujeme firmu na dalších sto let

Stále ještě mladý manažer Ondřej Krátký již čtyři roky vede společnost Liftago. Firma, která propojuje taxikáře se zákazníky mobilní aplikací, přežila rok a půl s covidem. Zeštíhlela, ale žije. Místo chybějících zákazníků začala víc vozit balíky. Kam Krátký firmu povede dál?

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Dalibor Martínek: Jeden hezký příběh končí. Kijonková odešla ze Zásilkovny, bude si užívat peníze

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme