Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Majitel Zásilkovny loni zvýšil obrat téměř o pětinu. Propadu e-shopů navzdory

Majitel Zásilkovny loni zvýšil obrat téměř o pětinu
Zásilkovna, se svolením firmy
 ČTK

Skupina Packeta, která vlastní logisticko-technologickou firmu Zásilkovna, zvýšila loni obrat o 18,3 procenta na 7,25 miliardy korun. Počet přepravených zásilek stoupl o 17,9 procenta na téměř 106 milionů.

Reklama

Skupina, která na konci minulého roku roku oznámila změnu majitele, má přibližně 15 500 vlastních výdejních míst ve čtyřech zemích, z toho 6200 samoobslužných výdejních Z-Boxů. Mobilní aplikaci Zásilkovna si stáhlo přes osm milionů uživatelů. Packeta aktuálně doručuje pro zhruba 49 000 e-shopů.

„Packeta v minulém roce i přes pokles celkového e-commerce trhu a dumpingových akcí ze strany konkurentů opět výrazně rostla a navýšila nejen svoji tržní pozici a obrat, ale také výrazně zvýšila ziskovost. V loňském roce jsme poprvé v historii firmy překročili doručení 100 milionů zásilek ročně,” uvedla zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková.

I letošní rok bude podle Kijonkové náročný a těžko předvídatelný. „Trajektorie skupiny Packeta je zřejmá. Nadále posilovat naši pozici nejen v České republice, ale i na našich zahraničních trzích, kde působíme, rychleji expandovat a přinášet našim zákazníkům služby a produkty, které jim usnadňují život,” dodala.

Simona Kijonková, majitelka zásilkovny

Nejlepší podnikatelka roku Simona Kijonková: Jsem šikovná. A naučila jsem se krizové řízení

Simona Kijonková před dvanácti lety založila Zásilkovnu. Tvrdě s ní šlape na paty České poště. Loňský obrat firmy, která již působí i na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a v dalších zemích, poskočil na 4,9 miliardy korun. Kijonkovou i díky těmto úspěchům nyní vyhlásily Hospodářské noviny ve své anketě podnikatelkou roku. Newstream s ní udělal minulý týden exkluzivní rozhovor. Nyní ho znovu nabízíme ke čtení těm, kteří ho nestihli přečíst.

Přečíst článek

Až 1,6 milionu zásilek za den

Začátkem minulého roku skupina otevřela svoji sedmou entitu Packeta Adriatic, která své působení zahájila na Slovinsku. V únoru spustila novou službu podání zásilek přes Z-Boxy. V květnu loňského roku otevřela skupina své největší depo na Moravě, a to u Brna v Holubicích. Na rozloze přibližně 12 000 metrů čtverečních denně zpracuje až 120 000 zásilek.

V závěru roku síť Packety za jeden den zpracovala více než 880 000 zásilek. O víkendu v době slevových akcí Black Friday to bylo 1,6 milionu zásilek, což byl proti roku 2022 nárůst o 14 procent.

Majitelem Packety se před koncem roku stalo konsorcium globálního fondu CVC Capital Partners a skupiny Emma Capital, jejímž vlastníkem je dosavadní ředitel skupiny PPF Jiří Šmejc. CVC má podíl 65 procent, Emma Capital zbylých 35 procent. Packetu konsorcium získalo od manželů Kijonkových a dalších investorů.

InPost

PPF Renáty Kellnerové bude vozit balíky v Polsku

Skupina PPF už vlastní víc než pětinu polské obměny české Zásilkovny ale mnohem větší.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

peníze, ilustrační foto

Kritika od NKÚ. Stát nezajistil, aby se rozpočet přiblížil k vyrovnanému hospodaření

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Jeden hezký příběh končí. Kijonková odešla ze Zásilkovny, bude si užívat peníze

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme