Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jaká je hodnota Lego stavebnic u vás doma? Nová platforma Briky.cz vám to spočítá

Jaká je hodnota Lego stavebnic u vás doma? Nová platforma Briky.cz vám to spočítá
Birky, užito se svolením
Komerční spolupráce

Máte doma nebo na chalupě LEGO stavebnice a přemýšleli jste, jakou hodnotu už vaše sbírka má? Ať už jsou to sety, které jste mívali jako malé děti nebo jste dánské stavebnici LEGO propadli až v posledních letech, tak či onak, ne jednu stavebnici zajisté doma už máte. Zajímalo by vás jaké jmění už máte ve stavebnici uložené? Nová platforma Briky.cz vám tuto hodnotu spočítá, a pomůže zaevidovat nejen ceny setů, ale i různé další podrobnosti o stavebnici, abyste si svou LEGO sbírku dali pořádně dohromady.

Reklama

V posledních dvou letech LEGO přejmenovalo svoji produktovou řadu LEGO Creator Expert na LEGO Icons a začalo tak více vytvářet stavebnice primárně pro dospělé (tzv. AFOly). LEGO vsadilo na zcela novou kartu a oslovuje tím více dospělých fanoušků, kteří mají své zkušenosti s LEGO stavebnicemi ze svých dětských let. Jestliže i vy patříte do této sekce, zajímalo by vás, co všechno vám může Briky.cz nabídnout?

Frustrující zjištění. Kostičky lega z recyklovaného plastu by klimatu škodily více než “neekologické”

Frustrující zjištění. Kostičky lega z recyklovaného plastu by klimatu škodily více než „neekologické”

Dánský výrobce stavebnic Lego vzdal plán vyrábět kostičky z recyklovaných plastových lahví. Společnost uvedla, že podle jejích propočtů by přechod na recyklovaný materiál ve výsledku vedl k vyšším uhlíkovým emisím než setrvání u současného výrobního postupu. Informoval o tom deník The Guardian.

Přečíst článek

Hodnota LEGO stavebnic neklesá, právě naopak

Zajímalo vás někdy, jakou hodnotu mohou mít LEGO stavebnice, které máte aktuálně doma? Možná byste se divili, jak cenné kousky doma máte. Super pomocníkem na zjištění hodnoty sbírky vám může být právě platforma Briky.cz, která shromažďuje data o aktuálních prodejích LEGO stavebnic, a dokáže tak vaši LEGO sbírku ohodnotit.

Fanoušci různých řad LEGO stavebnic budou jistě souhlasit, že jakmile už jednou začnete sbírat jednu řadu, musíte mít každou novinku či starý set, který z této řady lze pořídit. Například jakákoliv stavebnice z řady Castle je pro fanoušky této řady LEGO stavebnic něco, co musí doma mít. Proto také LEGO vydalo minulý rok první LEGO Hrad Lvího rytíře na počest této sérii a fanoušci řady Castle ho museli získat. Mít zaevidovanou kompletní sérii je pro milovníka LEGO stavebnic zkrátka sen.

Češi jsou hračičkové. Lego je baví i jako dospělé, jen se tím nechlubí, říká event manažerka Lega

Lego je pro lidi každého věku. Pro dospělé je to forma odreagování se od každodenních povinností a starostí. Češi ale mají všeobecně trochu problém s přiznáním, že je ikonická stavebnice baví i v dospělosti. Podle manažerky společnosti Andrey Faflíkové je může brzdit strach z odsouzení, že se chovají dětinsky anebo i nedostatek tvůrčí nebo kreativní sebedůvěry. „Což je velice zbytečné a je to velká škoda,“ říká v rozhovoru Andrea, která v Legu pracuje desátým rokem a je odpovědná za strategii interní a externí komunikace a eventů v regionu REEMEA zaštiťující země střední a východní Evropy, Blízkého východu a Afriky.

Přečíst článek

Chcete i vy mít přehled nad svými LEGO stavebnicemi?

Kdo má pořádek v LEGO stavebnicích, má pořádek v životě. Sami jistě znáte, že stěhování, děti a mnoho dalších životních etap je pro pořádek trošku oříšek. Zvlášť, pokud se jedná o LEGO stavebnice. Briky.cz nabízí jedinečnou možnost, jak mít v oblasti LEGO stavebnic jednou navždy pořádek. Vyhraďte si pár hodin a vytvořte si vlastní seznam v sekci Moje sbírka, kde si můžete zaevidovat cokoliv o této stavebnici víte.

Více informací naleznete na Briky.cz. Těšíme se na další milovníky LEGO stavebnic.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Štrasburk, 24. dubna 2024. Debata ČTK Connect s českými europoslanci ve studiu Lobby Set u příležitosti závěrečné plenární schůze končícího Evropského parlamentu.

Čeští europoslanci diskutovali ve Štrasburku. Pro mírová jednání s Ruskem ještě nenastal čas, zaznělo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme