Reklama

Z Ruska odchází IBM. Šest milionů pošle Člověku v tísni

IBM, ilustrační foto
iStock
 ČTK

Americká společnost IBM pozastavila veškerou obchodní činnost v Rusku. Firma přispěje částkou 250 tisíc dolarů (asi 5,9 milionu korun) dvěma organizacím pomáhajícím obětem konfliktu - jedním z příjemců uvedené sumy bude i česká organizace Člověk v tísni. Stejnou částku obdrží i Polská humanitární akce (PAH).

Reklama

"Abych to ujasnil - pozastavili jsme veškerou obchodní činnost v Rusku," uvedl šéf IBM Arvind Krishna. IBM minulý týden oznámila, že v Rusku přestala prodávat své technologie a odmítla spolupracovat s ruskými vojenskými organizacemi.

ilustrační foto

Boeing, Exxon nebo Nike. Americké firmy bojkotují Putinovo Rusko

Američtí giganti opouští Rusko. Svoje aktivity tam ukončila těžařská společnost ExxonMobil, Boeing přerušil technickou podporu leteckým společnostem. A své aktivity kvůli invazi na Ukrajinu omezil i Nike, Google, Apple či American Express.

Přečíst článek

Kromě pomoci české a polské organizaci firma uvedla, že pomáhá svým zaměstnancům na Ukrajině zemi opustit a svým pobočkám po celém světě doporučuje přispět Mezinárodnímu červenému kříži.

Minulý týden už zastavení prodeje v Rusku oznámila řada amerických a evropských podniků, včetně technologických gigantů Apple a Microsoft, výrobce motocyklů Harley-Davidson, oděvního řetězce H&M či nábytkářské značky IKEA.

ukrajinský voják

Putin si vyrobil noční můru: NATO bude mít základny u jeho hranic, píše bývalý americký admirál Stavridis

Nejpravděpodobnější lokalitou pro obří základnu je Polsko, nelze však vyloučit ani Rumunsko kvůli jeho poloze u Černého moře. „Je zjevně na čase opustit bezpečí dosavadních základen v Belgii, Německu, Itálii a USA,“ píše pro agenturu Bloomberg bývalý admirál amerického námořnictva James Stavridis, který mezi lety 2009 a 2013 byl vrchním velitelem spojeneckých sil NATO. 

Přečíst článek

Plynovod Jamal

Burzovní cena plynu v EU vystoupila na 345 eur za megawatthodinu

Velkoobchodní cena plynu pro evropský trh v pondělí poprvé vystoupala na 345 eur (8900 korun) za megawatthodinu (MWh). Ukazují to záznamy ve virtuálním obchodním uzlu Title Transfer Facility (TTF) v Nizozemsku, který je pro evropský trh určující.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme