Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Google koupí kyberfirmu Mandiant. Je to jeho druhá největší akvizice

ilustrační foto
Pixabay
Dušan Kütner
duk

Internetový gigant Google ze skupiny Alphabet se v neklidné době pustil do druhé největší akvizice ve své historii. Za 5,4 miliardy dolarů (asi 126 miliard korun) koupí firmu specializovanou na kybernetickou bezpečnost Mandiant od společnosti Cybersecurity Firm.

Reklama

Google zaplatí 23 dolarů za akcii Mandiantu, který se stane součástí cloudového byznysu Google.Je to jeho druhá největší transakce vůbec, uvedla agentura BloombergV minulosti Google zaplatil více pouze za výrobce mobilních telefonů a dalšího zařízení Motorola Mobility v roce 2012, a to přibližně 12,5 miliardy dolarů.

Microsoft

Microsoft po vzoru Applu a dalších bojkotuje Putinovo Rusko. Zastavil tam prodej všech svých produktů

Americký softwarový gigant Microsoft se připojil k bojkotu ruského trhu. Po vzoru Applu a dalších firemních gigantů se v Rusku rozhodl pozastavit prodej svých produktů a služeb. Firma v prohlášení odsoudila Putinův útok na Ukrajinu.

Přečíst článek

S Mandiantem získává Google více nástrojů k ochraně svých cloudových klientů s možností rychlé reakce na online hrozby. Společnost se tak snaží posílit svou pozici a podporu cloudových zákazníků v tvrdé konkurenci Microsoftu a Amazonu.

O Mandiant se Microsoft také zajímal, ale před více než týdnem se stáhl z jednání, uvedli dva lidé znalí jednání, kteří žádali, aby jakožto soukromé osoby nebyli identifikováni. Microsoft ukončil své úvahy o převzetí kvůli obavám, že soubor bezpečnostních projektů Mandiantu pro něj není dostatečně strategicky vhodný, uvedl jeden ze zdrojů.

Alphabet

Akcie Alphabetu i pro drobné investory. Vedení ohlásilo plán jejich štěpení v poměru 20:1

Závěrečné čtvrtletí loňského roku dopadlo pro americkou společnost Alphabet nad očekávání dobře. Management firmy jde vstříc drobným investorům. Plán na dělení akcií v poměru 20:1 musí ještě schválit akcionáři.

Přečíst článek

Cloudové podnikání by mohlo pomoci Googlu diverzifikovat svůj byznys více mimo oblast reklamy, která tvoří většinu jeho příjmů a zisku. Pod vedením generálního ředitele Thomase Kuriana, který převzal vedení v roce 2019, hledal Google Cloud nespočet způsobů, jak expandovat, pracovat na tom, aby byla služba spolehlivější a mohla vytvářet projekty na míru pro ještě více klientů.

Tržby cloudové divize vzrostly v roce 2021 o 47 procent, ale konkurenti si udrželi vedení. Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021 podle údajů Synergy Research Group držel Google deset procent trhu poskytovatelů cloudových služeb, zatímco Amazon ovládal třetinu a Microsoft 21 procent.

Státy Texas, Indiana a Washington a federální okrsek kolem hlavního města USA Washingtonu podaly v pondělí žalobu na americkou technologickou společnost Google. Podle nich zasahuje do soukromí svých zákazníků a uživatele klame.

Další žaloba na Google. Tentokrát od několika amerických států

Státy Texas, Indiana a Washington a federální okrsek kolem hlavního města USA Washingtonu podaly v pondělí žalobu na americkou technologickou společnost Google. Podle nich zasahuje do soukromí svých zákazníků a uživatele klame. Dává jim totiž falešný dojem, že se mohou rozhodnout, které informace o nich Google shromažďuje, uvedla agentura AP. Google se hodlá bránit a tvrdí, že žaloba vychází ze zastaralých a nepřesných informací.

Přečíst článek

Společnost Mandiant byla založena téměř před dvěma desetiletími Kevinem Mandiou, bývalým důstojníkem amerického letectva, a získala si reputaci díky svým službám týkajících se reakce na incidenty. Jednání s Googlem poslalo akcie Mandiantu na konci obchodování v pondělí nahoru o 16 procent na 22,49 dolaru, což představuje největší jednodenní zisk od 8. února, kdy byly oznámeny rozhovory s Microsoftem. Akcie Mandiantu letos posílily celkem o 28 procent.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme