Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

EPEI - informace o tématu

Francie podpoří firmu Atos, aby zachránila pracovní místa

Francouzská vláda pospíchá na pomoc firmě Atos, v sázce jsou desítky tisíc pracovních míst

Francie je připravena podpořit firmu Atos a bránit i desítky tisíc pracovních míst, které v této skupině zaměřené na softwarové služby jsou, listu Les Echos to řekl ministr financí Bruno Le Maire. Atos jedná o prodeji své ztrátové konzultační divize Tech Foundations firmě EP Equity Investment (EPEI) českého podnikatele Daniela Křetínského, dosažení konečné dohody je ale podle francouzské firmy stále nejisté.

Přečíst článek
Reklama

News box

Počasí obnovitelným zdrojům energie v prvním čtvrtletí letošního roku přálo. Zelené elektrárny společnosti ČEZ během té doby meziročně 📈 navýšily výrobu o 2️⃣9️⃣ procent na více než 860 gigawatthodiny (GWh) energie. Růst táhly především vodní elektrárny, výroba ovšem stoupla i u dalších zdrojů. ČTK o tom dnes v tiskové zprávě informovala firma ČEZ.
Nová prognóza České bankovní asociace (ČBA) zlepšila pro letošní rok odhad 📈 růstu tuzemské ekonomiky na 1,4 procenta. Pro příští rok očekává růst 2,7 procenta. Inflace podle ní letos klesne na 2,3 procenta, v příštím roce by měla zůstat obdobná. 
Severní energetická  přerušuje těžbu hnědého uhlí v lomu ČSA na Mostecku. Propustí zhruba 500 zaměstnanců. O ukončení provozu se rozhodne v následujících měsících. ČTK to řekla Eva Maříková, mluvčí skupiny Sev.en Česká energie.
Maloobchodní tržby v Česku v březnu 📈 zrychlily meziroční růst na 6,1 procenta, v únoru po revizi stouply o 2,5 procenta. Tržby se v březnu meziročně zvýšily čtvrtý měsíc po sobě. Meziměsíčně stouply o 1,3 procenta. Údaje dnes na svém webu zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).
Čínský dovoz i vývoz se v dubnu po poklesu v předchozím měsíci vrátily k 📈 růstu. To je signálem zlepšení poptávky doma i v zahraničí, které by mohlo podpořit ekonomické oživení země. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil čínský statistický úřad.
Hrozba amerického prezidenta Joea Bidena, že Spojené státy v případě velké ofenzivy v Rafáhu na jihu Pásma Gazy zastaví dodávky některých zbraní Izraeli, je velkým 👎 zklamáním. Podle agentury AFP to dnes prohlásil izraelský velvyslanec v OSN Gilad Erdan. 
Indická policie ve středu zatkla 4️⃣ lidi napojené na mezinárodní síť pašeráků lidí, kteří pod falešným příslibem lukrativního vzdělání na univerzitách a zaměstnání lákala mladé Indy, kteří měli nakonec skončit v boji proti Ukrajině za Rusko. O případu informovala agentura Reuters. 
Izrael podle amerického prezidenta Joea Bidena použil 🚀 bomby dodávané Spojenými státy k útokům, při nichž v Pásmu Gazy umírali palestinští civilisté. Biden to ve středu (dnes brzy ráno středoevropského letního času) podle agentur AP a Reuters řekl v rozhovoru stanici CNN.
Vedoucí představitelé německých automobilek Volkswagen a BMW  varovali před zavedením nových cel na dovoz elektromobilů od čínských výrobců do Evropské unie. Takový krok by podle nich mohl vést k odvetným opatřením, ohrozit ekologické plány EU a poškodit automobilky, které do EU dovážejí auta vyrobená v Číně. Informovaly o tom dnes agentura Reuters a list Financial Times (FT).
Reklama
Reklama
Doporučujeme