Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: Scholz varuje před extremisty. Mohou ovlivňovat protestující německé zemědělce

Scholz varoval před vlivem extremistů na protesty zemědělců a veřejnou debatu
ČTK
 ČTK

Německý kancléř Olaf Scholz varoval před vlivem extremistů na protesty zemědělců a vyzval k rovnováze a kompromisu. V uplynulých dnech zemědělci blokovali silnice a některé hraniční přechody, protože nesouhlasí s postupným rušením daňového zvýhodnění nafty v zemědělství. Podle bezpečnostních složek se protestů snaží využít některé krajně pravicové organizace, demonstrace mají podporu i protiimigrační strany Alternativa pro Německo (AfD), uvedla agentura AFP.

Reklama

Podle německého kancléře patří debaty k demokracii a jeho vláda bere výtky zemědělců vážně. Kancléř se domnívá, že kabinet nalezl dobrý kompromis, když zrušení podpory zemědělské nafty rozložil do několika let. „Když se protesty, které jsou samy o sobě legitimní, změní v hněv a pohrdání demokratickými institucemi a procesem, tak jsme všichni prohráli,“ řekl kancléř.

FOTOGALERIE: Podívejte se na protesty zemědělců v Německu

„Extremisté i díky obrovského dosahu skrze sociální sítě opovrhují jakýmkoliv kompromisem a kazí celou demokratickou debatu,“ uvedl Scholz. Tito lidé podle něj šíří „toxickou směs“, která kancléře velmi znepokojuje. Scholz také poděkoval oficiálním zemědělským svazům, že se distancovaly od lidí, kteří vyzývají k povstání či svržení systému.

„Výzvy k násilí a osobní pohrůžky nemají v naši demokracii místo,“ uvedl Scholz. Minulý týden demonstranti zablokovali vicekancléře a ministra hospodářství Roberta Habecka na trajektu u břehů Severního moře, když chtěl vystoupit.

Škoda Auto loni dodala 866 800 vozů

Škoda Auto loni dodala 866 800 vozů, daří se jí na trzích v Německu a Británii

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto dodala v loňském roce celosvětově 866 800 vozů, o 18,5 procenta víc než předloni. Důvodem je růst odbytu na klíčových trzích, na největším trhu v Německu o 17,6 procenta. Mezi modely se nejvíce zvedly prodeje plně elektrického modelu Enyaq, a to o 52,1 procenta.

Přečíst článek

Protesty zemědělců získaly podporu od AfD, ale také od politiků konzervativní unie CDU a CSU. K protestům se však snaží přidat skupiny i členové menších radikálních skupin. Na to však podle agentury AFP reagují někteří demonstrující zemědělci s nelibostí. „Radikální a pravicová hnutí na našich protestech nechceme,“ řekl šéf Svazu německých zemědělců (DBV) Joachim Ruckwied.

Protesty zemědělců, kteří požadují odvolání všech škrtů, které se týkají jejich sektoru, pokračují od začátku letošního roku. Tento týden zemědělci a jejich příznivci traktory a další technikou blokovali silnice či hraniční přechody včetně těch s Českou republikou. Na pondělí organizátoři svolali velkou demonstraci do Berlína.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme