Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ford bude propouštět, nepotřebuje tisíce lidí ve vývoji a v administrativě

Americká automobilka Ford plánuje v příštích třech letech zrušit v Evropě asi 3800 pracovních míst, což je zhruba 11 procent její celkové pracovní síly v regionu.
ČTK
 ČTK

Americká automobilka Ford plánuje v příštích třech letech zrušit v Evropě asi 3800 pracovních míst, což je zhruba 11 procent její celkové pracovní síly v regionu. Propouštění se dotkne zaměstnanců ve vývoji a v administrativě. Ford se tak snaží vyrovnat se s růstem nákladů, v souvislosti s přechodem na výrobu elektromobilů ale potřebuje celkově zeštíhlit.

Reklama

Zhruba 2300 míst by mělo zaniknout v německých závodech automobilky, v Kolíně nad Rýnem a Cáchách. Další 1300 zaměstnanců firma propustí v Británii a 200 ve zbytku Evropy. Propouštění bude prostřednictvím programů dobrovolného odchodu za odstupné.

Konec legrace. Walt Disney zruší tisíce pracovních míst, firma chystá obří změny. Na snímku šéf firmy Bob Iger a tradiční maskot zábavního kolosu.

Konec legrace. Walt Disney zruší tisíce pracovních míst, firma chystá obří změny

Americká mediální a filmová společnost Walt Disney zruší 7000 pracovních míst na celém světě ve snaze ušetřit 5,5 miliardy dolarů (122 miliard korun) a přivést k zisku svoji streamovací divizi. Ve středu o tom informoval šéf firmy Bob Iger.

Přečíst článek

Automobilka si v regionu ponechá přibližně 3400 techniků. Pro výrobu v Evropě hodlá používat technologie z USA, které přizpůsobí evropským zákazníkům, uvedl šéf evropské výroby elektromobilů a německé pobočky Martin Sander. Dodal, že nově je při výrobě mnohem méně technické práce, a tím pádem stačí i méně zaměstnanců. Proto jsou nutné změny.

Ztrátový Boeing šetří, mimo výrobu propustí 2000 lidí

Americký výrobce letadel Boeing letos propustí zhruba 2000 lidí v oblasti financí a lidských zdrojů. Informoval o tom v pondělí list Seattle Times a firma to později potvrdila. Firma v lednu oznámila, že letos 10 tisíc pracovníků přijme.

Přečíst článek

Sander také uvedl, že na strategii elektrifikace automobilky se nic nezměnilo. Stále tak platí cíl do roku 2035 v Evropě nabízet plně elektrický vozový park. Ford by měl představit první elektromobil v Evropě koncem letošního roku. Vyrábět se bude v závodě v Kolíně nad Rýnem na platformě automobilky Volkswagen.

Jaká je inflace v Evropě či USA? Padají rekordy staré desítky let

Jaká je inflace ve světě? Padaly rekordy staré desítky let

S vysokou inflací nebojuje jen Česko, ale i desítky zemí ve světě, a v řadě zemí hlásili v posledním roce dvouciferné nárůsty a nejvyšší hodnoty za desítky let. Centrální banky proto zvedaly či stále zvedají základní úrokové sazby, což však často znamená snížení hospodářského růstu. Podívejte se na přehled míry inflace ve světě.

Přečíst článek

Ford v Evropě propouštěl už na přelomu let 2019 a 2020. Cílem bylo zvýšit provozní marži v regionu na šest procent, plán však zhatila pandemie. Za prvních devět měsíců loňského roku podíl zisku před zdaněním na tržbách činil pouze 2,2 procenta, uvedla agentura Reuters.

Německý odborový svaz IG Metall o plánovaném propouštění ve Fordu informoval už v koncem ledna. Tehdy však uvedl, že podle nejhoršího scénáře automobilka zruší 2500 míst ve vývoji a dalších 700 v administrativě.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme