Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fondy Genesis koupily lídra v obrábění STT Servis. Transakci řídili experti z KPMG

Obráběcí stroj (ilustrační foto)
iStock
 ČTK

Česká skupina fondů Genesis Capital koupila většinový podíl v rodinné firmě STT Servis z Dlouhé Loučky na Olomoucku, která je předním tuzemským výrobcem přesně obráběných a svařovaných dílů a sestav. Spolu s dosavadními majiteli plánuje Genesis v STT Servis výrazně rozšířit výrobní kapacity a získat další obchodní partnery, uvedl investiční ředitel Genesis Capital Tomáš Sýkora. Výši transakce nezveřejnil.

Reklama

„STT Servis je další přirozenou investicí dle strategie fondu GPEF IV. Odvětví lehké a střední výroby je jedním z našich dlouhodobě úspěšných a preferovaných oborů. Posílený manažerský tým STT Servis bude nyní zodpovědný za expanzi a další rozšíření renomé firmy na trhu,“ uvedl Sýkora.

Firmu STT Servis více než dvě desítky let budují sourozenci Ticháčkovi. „V začátcích našeho podnikání hrál důležitou roli náš otec a troufnu si říct, že je na nás hrdý. Ušli jsme obří kus cesty od doby, kdy jsme začali s jedním strojem v malé hale na hliněné podlaze. Nyní jsme dospěli do bodu, kdy nás dál výrazně posune už jen vstup významného investora, jako je právě GPEF IV,“ uvedla Šárka Ticháčková.

Falešní bankéři z Česka, Ukrajiny a Běloruska připravili lidi o 195 milionů

Falešní bankéři z Česka, Ukrajiny a Běloruska připravili lidi o 195 milionů

V dosud největším objasněném případu internetové kriminality se škodou za více než 195 milionů korun stíhá policie deset lidí. Jde o osm Čechů, jednoho občana Ukrajiny a jednoho z Běloruska. Falešní bankéři připravili o peníze stovky lidí, uvedli zástupci Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, která případ vyšetřuje.

Přečíst článek

Pomoc z KPMG

Transakční proces na straně prodávajících řídili experti ze společnosti KPMG. „O STT Servis byl ze strany investorů od začátku velký zájem. Není divu, jelikož firma má unikátní výrobní know-how, špičkové a vysoce automatizované vybavení a velmi kvalifikované zaměstnance. Díky tomu dosahuje zajímavé výkonnosti,“ podotkl Adam Páleníček z KPMG.

STT Servis se specializuje na přesné CNC obrábění, svařování, řezání, lakování a dalším zpracování ocelových, ale i hliníkových či plastových materiálů. Využívá vysoce automatizované technologie a vedle Česka má zákazníky i v ostatních zemích střední a východní Evropy. Roční obrat STT Servis přesahuje 250 milionů korun.

Skupina fondů Genesis Capital vznikla v roce 1999. Od té doby investovala přes 350 milionů eur (asi 8,5 miliardy korun). Fondy nakoupily podíly ve více než 70 středoevropských podnicích. jsou mezi nimi i společnosti Datart, Pietro Filipi, Oskar, Hecht, Profimedia, Stangl, Gumotex. Investory v Genesis jsou například Evropská banka pro obnovu a rozvoj, Česká spořitelna, Kooperativa pojišťovna a fondy Amundi.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme