Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Elektrické Ferrari o zvuk burácejícího motoru nepřijde

Elektrické Ferrari o zvuk burácejícího motoru nepřijde
Profimedia
 ČTK

Fandové sportovních vozů Ferrari o emoce, které v nich vzbuzoval burácející motor ve vysokých otáčkách, nepřijdou. Inženýři Ferrari pracují na tom, aby i elektrická verze závoďáků doručila milovníkům rychlých aut stejně unikátní zážitek.

Reklama

Nový elektromobil Ferrari nabídne řidičům stejně jedinečný zážitek jako vozy automobilky se spalovacími motory, řekl v rozhovoru se serverem CNBC šéf výrobce luxusních automobilů Benedetto Vigna. Italská společnost uvede svůj první plně elektrický vůz na trh v posledním čtvrtletí roku 2025 a letos v červnu otevře v italském Maranellu nový výrobní závod, kde se budou vyrábět elektromotory, baterie a střídače. Firma předpokládá, že do roku 2026 bude přibližně 60 procent jejích prodejů připadat na plně elektrické a hybridní vozy.

„Pokud se orientujete v technologiích, víte, že i s elektromobily lze dělat spoustu věcí,“ odpověděl Vigna na otázku ohledně zvuku elektromobilu. Zdůraznil, že automobilka se dál soustředí na výkon, design a zážitek z jízdy. „Upřímně řečeno, nepochybujeme o tom, že dokážeme našemu klientovi zprostředkovat jedinečný zážitek, protože umíme využít technologie jedinečným způsobem,“ dodal.

Ačkoli typické elektrické pohonné jednotky jsou většinou tiché, inženýři Ferrari pracují na „zvukových podpisech“ elektromobilů značky, „které budou vzbuzovat emoce a konkurovat těm pověstným, které vyluzují spalovací motory automobilky“, uzavřel Vigna.

Akcie Ferrari si letos připsaly téměř 29 procent. Loni stouply o více než 59 procent. Automobilka loni zvýšila čistý zisk o 34 procent na rekordních 1,257 miliardy eur (31,8 miliardy korun). Poprvé se tak dostal nad hranici jedné miliardy eur.

Ferrari 330 LM/250 GTO Scaglietti z roku 1962 se prodalo za astronomických 42 milionů liber

Nejdražší Ferrari všech dob. Model ze šedesátých let se prodal za astronomickou částku

Aukce v New Yorku přinesla rekordní prodej vozu Ferrari za neuvěřitelných 51,7 milionů dolarů, tedy téměř 1,2 miliardy korun. Vzácný kus, Ferrari 330 LM/250 GTO Scaglietti z roku 1962, měl za posledních 38 let jen jednoho majitele.

Přečíst článek

Pavel Doležal: Kdo chce zbohatnout, ať podniká. Investování na zbohatnutí není

V České republice je nyní aktivních 350 investičních fondů kvalifikovaných investorů (FKI). Pavel Doležal jich za 20 let aktivní kariéry založil přes 160. Před třemi lety prodal investiční společnosti Avant. Do čeho investovat ale klientům radí dál. Proč jsou nemovitosti pořád dobrou investicí? A jakým směrem se vydají ceny bytů, skladů a hal, prozrazuje Doležal v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Elektromobil Xiaomi SU7

Elektroauto od Xiaomi zafungovalo a je z něj hit. Akcie firmy míří vzhůru

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme