Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dlouholetá šéfka plynárenského svazu Kovačovská končí

Lenka Kovačovská, dlouholetá šéfka Českého plynárenského svazu, končí.
ČTK

Český plynárenský svaz (ČPS) dočasně povede Veronika Vohlídková. Dosavadní ředitelka legislativně-strategického odboru ČPS nahradí Lenku Kovačovskou, která ve funkci výkonné ředitelky svazu ke konci května skončí. Svaz povede Vohlídková do té doby, než bude skončeno výběrové řízení na tuto pozici, které už Český plynárenský svaz vypsal.

Reklama

Předseda Rady ČPS Martin Slabý vyzdvihl přínos Kovačovské pro tvorbu legislativních norem a za popularizaci i tak odborných témat, jako je využití zelených plynů v energetice nebo plynová mobilita.

 „Výrazně se rovněž podílela na transformaci ČPS v moderní viditelnou instituci, která je vyhledávaným partnerem jak pro státní a veřejnou správu, tak pro firmy ze sektoru plynárenství,“ uvedl Slabý.

Veronika Vohlídková vystudovala obor Mezinárodní obchod na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze. V letech 2011 až 2016 pracovala v ČEZ, kde se věnovala zejména evropské agendě se zaměřením na finanční legislativu a regulaci. V letech 2016 až 2018 působila v Net4Gas na pozici senior specialisty pro regulaci. Od listopadu 2018 je v Českém plynárenském svazu ředitelkou legislativně-strategického odboru. Od listopadu 2019 je členkou představenstva České vodíkové technologické platformy.

Šéf představenstva a generální ředitel Daniel Beneš má za rok 2021 nárok na odměnu ve výši 34,9 milionu korun.

Osm členů představenstva ČEZ dostane plnou výši odměn, rozdělí si 135 milionů

Všech osm členů představenstva energetické společnosti ČEZ má nárok na plnou výši roční odměny za loňský rok. Celkem si tak rozdělí téměř 135 milionů korun. Nejvíc dostane šéf představenstva a generální ředitel Daniel Beneš, který má nárok na téměř 34,9 milionu korun. Vyplývá to ze zprávy o odměňování, kterou společnost zveřejnila na webu. Energetická skupina ČEZ měla v loňském roce čistý zisk 9,9 miliardy korun, meziročně byl o 81 procenta vyšší.

Přečíst článek

Český plynárenský svaz (ČPS) je nezávislé sdružení firem a odborníků působících v plynárenství a souvisejících oborech. ČPS navázal v roce 1992 na činnost předchůdců, kteří v tehdejším Československu založili v roce 1919 Československý plynárenský a vodárenský svaz a byli spoluzakladateli Mezinárodní plynárenské unie (IGU) v roce 1931.

ČPS nyní sdružuje více než 200 odborných sdružení a firem působících v plynárenství, přes 260 individuálních členů a přes 60 čestných členů.

Gazprom

Lukáš Kovanda: Zatímco Brusel vede plané řeči, Kreml vydělává. Rosněfť a Gazprom vyplatí rekordní dividendu

Ruské energetické podniky ovládané Kremlem, ropná Rosněfť a plynárenský Gazprom, vyplatí letos historicky rekordní dividendu. K vysokým ziskům jim pomáhá zejména EU, která hrozí embargem, čímž vyhání cenu ropy i plynu výše, ale nezavádí jej, takže Rusko prodává stále hodně, a navíc ještě draze.

Přečíst článek

LNG

Čepro chystá stavbu terminálu na LNG. Plyn chce dovážet z Pobaltí po železnici

Státní distributor paliv Čepro je v případě potřeby připraven vybudovat terminál na zkapalněný zemní plyn (LNG) v Hněvicích na Litoměřicku. LNG by se sem mohl dopravovat z Pobaltí vlakem, do budoucna případně také lodí, pokud se vyřeší splavnost dolního Labe. Uvedl to provozní ředitel a člen představenstva Čepro František Todt.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme