Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Madeta zdvojnásobila zisk na 311,4 milionu. Zavřené restaurace pokrylo domácí vaření

Společnost Madeta, ilustrační foto
ČTK

Největší česká mlékárna Madeta loni téměř zdvojnásobila zisk po zdanění na 311,4 milionu korun. Tržby z prodeje výrobků, služeb a zboží stouply o 1,2 procenta na 5,61 miliardy korun, uvedla firma.

Reklama

Firma považuje výsledky vzhledem ke koronavirové pandemii za úspěch. Letos chce mít tržby kolem šesti miliard korun, řekl generální ředitel Madety Milan Teplý. „Negativní vliv měl výrazný propad v segmentu gastro, kdy byly zavřené školní jídelny, restaurace a hotely, a také komplikované exportní podmínky. Do výsledku se ale kladně promítla silná poptávka, kdy kvůli omezením závodního a restauračního stravování vaří spotřebitelé více doma a více nakupují v obchodech, v nichž jsme dobře zalistováni,” dodal.

Již dříve uvedl, že při koronakrizi ztrácela firma denně na obratu 1,2 milionu kvůli školám a restauracím, ale o to víc se prodalo drobných balení. Na loňských výsledcích se podle něj kladně projevilo i to, že vzrostly výrobní kapacity nebo že se dařilo šetřit provozní náklady. Provozní zisk mlékárny loni meziročně stoupl o 42 procent na 374,2 milionu korun.

Premiér Andrej Babiš (ANO) dal Agrofert do svěřenského fondu

Agrofert investuje do kuřat, zisk i tržby mu ale klesly

Agrofert chce letos dokončit porcovnu kuřat ve Vodňanech a modernizovat porcování kuřat v Modřicích, postavit nové odchovné haly na farmě Bílov, investovat do rozšíření chovu mléčného skotu v Petrovicích nebo rekonstruovat kravín v Nepolisech.

Přečíst článek

Investice za miliony

Letos změnila Madeta v českokrumlovském závodě způsob solení plísňového sýra niva. Místo solných lázní přešla na suché solení. Jde o součást investice za 350 milionů korun, která začala loni a skončí příští rok. Kapacita závodu se zvětší o třetinu. Na jaře dokončila Madeta v sýrárně v Plané nad Lužnicí nové třípatrové zrací sklepy. Oproti současným v nich bude zrát dvojnásobek sýrů. Kapacita je 5000 beden, což jsou 3000 tun sýrů. Jde o součást nové sýrárny, do které firma investovala 800 milionů korun.

Madeta má čtyři výrobní závody - v Plané nad Lužnicí, Českém Krumlově, Jindřichově Hradci a Pelhřimově. Zaměstnává 1500 lidí, zpracuje denně 900 tisíc litrů mléka. Má 170 dodavatelů syrového mléka, nabízí přes 250 druhů výrobků, vyváží pětinu produkce. Aktuální výkupní cena za litr syrového mléka je 8,71 koruny.

restaurace, ilustrační foto

Restaurace zdražují, a hned tak s tím nepřestanou

Na růst cen surovin a dalších provozních nákladů musejí čeští restauratéři reagovat zvýšením cen, a to v průměru od tří až do 15 procent. Provozům chybí turisté i pracovní síly, se zdražování tak zřejmě zdaleka nejsou u konce.

Přečíst článek

Anděl Media Centrum, MAFRA

Mafra loni vykázala ztrátu 868 milionů. Může za to propad inzerce

Vydavatelství Mafra loni vykázalo ztrátu 868 milionů korun proti předchozímu zisku 15 milionů. Celkový obrat klesl o půl miliardy na 2,66 miliardy korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme