Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: Stanice metra Jiřího z Poděbrad se po miliardové rekonstrukci opět otevřela

Stanice metra A Jiřího z Poděbrad se po rekonstrukci opět otevřela pro cestující
DPP
 ČTK

Cestující pražským metrem budou moci po rekonstrukci opět využívat stanici metra A Jiřího z Poděbrad. Dopravní podnik ji kompletně zrekonstruoval, vyměnil eskalátory a buduje výtah pro bezbariérový přístup. Práce začaly 1. září 2021 a od poloviny ledna letošního roku byla stanice zcela uzavřena. Celková rekonstrukce vyjde podle původních informací DPP na 1,29 miliardy korun. Stanice byla otevřena na konci roku 1980.

Reklama

Stanice nebyla nikdy nijak výrazněji rekonstruována. Kromě zmíněné výměny eskalátorů dělníci odstranili průsaky, vyměnili rozvody, osvětlení či poškozené obklady a dlažby. Sundali podhledy a zmodernizovali vzduchotechniku. Opraveny byly také konstrukční prvky jako jsou třeba sloupy.

FOTOGALERIE: Podívejte se na zrekonstruované prostory stanice

Mimo provoz byla stanice Jiřího z Poděbrad více než tři čtvrtě roku. Vlaky stanicí pouze projížděly. Při výluce byly uzavřené rovněž podchody a vestibul stanice metra. Kompletní uzavírka při výměně pohyblivých schodů byla podle DPP nezbytná, protože stanice má pouze jeden výstup.

Nemáme s tím problém. Památkáři dali zelenou Savarinu

Ostře sledovaný projekt Savarin v centru Prahy má zelenou od památkářů. Projekt zpřístupní doposud uzavřený vnitroblok veřejnosti. Vznikne zde náměstíčko se zahradou, kavárnami, restauracemi, ale i vstupem do metra.

Přečíst článek

Po dnešním znovu zprovoznění budou pokračovat ještě práce na stavbě výtahů, které budou zprovozněny ve druhém čtvrtletí příštího roku. Stanice bude 47. bezbariérovou stanicí z celkem 61.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme