Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

DPP - informace o tématu

Vizualizace stanice Olbrachtova

Praha vypsala obří tendr na vlaky bez řidiče pro linky metra C a D

Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal tendr s předpokládanou hodnotou zhruba 86 miliard korun bez DPH na nákup automatizovaných vlakových souprav určených pro linky metra C a D.

Přečíst článek

V Praze není draze. Pražané dnes reálně MHD cestují dvakrát levněji než před deseti lety

Přečíst článek
Vizualizace budoucí podoby lanové dráhy na Petřín

Změny netřeba. Nová lanovka na Petřín bude dle návrhu Marešové, zvýší se kapacita

Přečíst článek
Tramvajovou trať na Václavském náměstí postaví za 1,24 miliardy firma Eurovia CS

O návrat tramvají na Václavák se postará Eurovia. Stavba potrvá tři roky

Tramvajovou trať v horní části Václavského náměstí postaví zhruba za 1,24 miliardy korun bez DPH společnost Eurovia CS. Stavba potrvá asi tři roky, uvedl vedoucí odboru komunikace pražského dopravního podniku Daniel Šabík. Tramvaje v horní části náměstí jezdily do roku 1980, o jejich návratu rozhodlo minulé vedení města. Zahájení stavby tratě DPP předpokládá na jaře příštího roku.

Přečíst článek
Stanice metra A Jiřího z Poděbrad se po rekonstrukci opět otevřela pro cestující

FOTOGALERIE: Stanice metra Jiřího z Poděbrad se po miliardové rekonstrukci opět otevřela

Cestující pražským metrem budou moci po rekonstrukci opět využívat stanici metra A Jiřího z Poděbrad. Dopravní podnik ji kompletně zrekonstruoval, vyměnil eskalátory a buduje výtah pro bezbariérový přístup. Práce začaly 1. září 2021 a od poloviny ledna letošního roku byla stanice zcela uzavřena. Celková rekonstrukce vyjde podle původních informací DPP na 1,29 miliardy korun. Stanice byla otevřena na konci roku 1980.

Přečíst článek
Elektrobus SOR NS 12

SOR Libchavy dodá Praze sto elektrobusů za 1,7 miliardy

Firma SOR Libchavy vyhrála tendr na dodávku až 100 elektrobusů Dopravnímu podniku hl. m. Prahy za 1,7 miliardy korun. Pražský dopravní podnik s firmou uzavřel pětiletou rámcovou smlouvu, díky které nebude muset nakoupit všechny vozy, ale v případě potřeby pouze část z nich.

Přečíst článek
DPP sídlo

Hloubkový audit v DPP udělá německá firma. Prahu to bude stát šest milionů

Hloubkový audit zakázek v pražském dopravím podniku (DPP) kvůli korupční kauze Dozimetr udělá za šest milionů korun bez DPH německá firma StoneTurn Group. Vyplývá to z dokumentu, který v pondělí projednali radní. Už dříve město vybralo firmu pro audit na prověření zakázek souvisejících s firmou Xanthus Servisní. Audity čekají i další pražské městské firmy.

Přečíst článek
Stavba metra D

David Ondráčka: Kdy bude metro D. A za kolik?

Zajímavá byznysově zákulisní hra se hraje kolem metra D. Největší tendr v historii města Praha je ve velkých problémech. Největší městská firma ho po dlouhých odkladech zatím nezvládla zadat. Hra je o 25 miliard, a spíš více, zájmy jsou velké, píše ve svém komentáři protikorupční expert a bývalý šéf české pobočky Transparency International David Ondráčka.

Přečíst článek
Všeobecná zdravotní pojišťovna v Praze

V kauze Dozimetr byli obviněni další lidé včetně exposlance ODS Šnajdra

V kauze Dozimetr bylo obviněno několik dalších lidí včetně bývalého poslance ODS Marka Šnajdra. Uvedly to servery Seznam Zprávy a Deník N na základě nejmenovaných zdrojů blízkých vyšetřování. Nová obvinění se podle serverů týkají větve kauzy kolem Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP). Šnajdr v minulosti působil jako náměstek ministra zdravotnictví a také jako člen správní rady VZP.

Přečíst článek
Witowski

DPP je rukojmím v politickém boji, říká šéf podniku Witowski

Dlouhá jednání o pražské koalici přinášejí jistou míru nejistoty pro plánování dalšího rozvoje dopravního podniku (DPP), ale na provoz MHD v metropoli bezprostřední vliv nemají. Uvedl to řekl ředitel podniku Petr Witowski. Komplikací je podle něj to, že se podnik i v souvislosti s kauzou Dozimetr stal dějištěm politických bojů. Do výběrového řízení na generálního ředitele, které podnik na pokyn rady města před časem vyhlásil, se Witowski přihlásil.

Přečíst článek

Pražskou tramvajovou síť posílí až 200 souprav. Dopravní podnik vypsal tendr za 15 miliard

Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal tendr na dodávku až 200 tramvají v předpokládané hodnotě 15 miliard korun. Prvních 40 vozů podnik odebere závazně, na další uzavře rámcovou smlouvu do roku 2035.

Přečíst článek
Pražské metro

Revizoři z dopravního podniku by měli zmizet v propadlišti dějin. I s jeho vedením

Policie podezírá několik lidí z vedení DPP a lobbistů kolem ze zločinného spolčení, ovšem jejich přímý šéf, ředitel DPP, ve svém křesle dál sedí. Asi aby posílal revizory chytat studenty. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme