Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Český developer opět vyrazil na nákupy do Latinské Ameriky. Po Kostarice získal lukrativní pozemky v Panamě

Panama
Se svolením UDI Group
Petra Jansová

Český developer opět míří za oceán. Po akvizici pozemků v Kostarice koupil UDI Group také pozemky v sousední Panamě. Plánuje na nich postavit dva výškové rezidenční objekty za 750 milionů korun.

Reklama

V Panama City skupina získala skupina dva pozemky. První z nich je ve druhé linii u Tichého oceánu v moderní a velmi žádané čtvrti Coco del Mar. Tam postaví 25podlažní dům s až 140 byty. Investice do něj se bude pohybovat kolem půlmiliardy korun

Výstavbou cílí na místní i na Američany. „Panama je velmi rozvinutý fungující trh, který těží z příjmů z průplavu a velmi dobře fungujícího rozvinutého bankovnictví. Zaměřili jsme se na to, v čem jsme silní, tedy na bydlení pro vyšší střední třídu,“ vysvětlil ředitel UDI Group pro karibskou oblast Štěpán Svoboda. 

Petr Kellner

Dalibor Martínek: Co zbyde po českých miliardářích? Zatím to nevypadá na velkou slávu

Spousta velkých a úspěšných českých firem nyní slaví svá jubilea. Vznikly zhruba před třiceti lety. Majitel uspořádá velkolepou party, balónky, hudba. Dobíhá etapa, kdy současní padesátníci a šedesátníci zakládali své firmy. Klíčovou otázkou je, co bude s jejich firmami dál. 

Přečíst článek

Na projektu UDI spolupracuje s lokálními architekty. Ke spolupráci by však skupina chtěla přivést také některý z významných evropských ateliérů.

Kromě 25podlažního domu v Coco del Mar bude UDI Group stavět v Panama City také další projekt, který se nachází blíže centru. V objektu bude až 80 bytů a celkově by se investice měla vyšplhat ke čtvrt miliardě korun. 

Před dvěma měsíci skupina koupila pozemek v Kostarice, kde připravuje projekt bytového domu s 15 podlažími a asi 120 byty.  Kromě Kostariky a Panamy UDI Group působí i tuzemsku, Polsku, Maďarsku a Srbsku.

JRD

JRD postaví na Smíchově kanceláře. Doteď stavěla jen rezidenční bydlení

Developerská společnost JRD může začít stavět svoji první administrativní budovu. Projekt na pražském Smíchově dostal stavební povolení.

Přečíst článek

Kampus Dock v pražské Libni byl oficiálně dokončen.

Další brownfield v Praze zmizel. Poslední objekt v libeňském Docku má kolaudaci

Za 15 let více než 120 tisíc metrů čtverečních rezidenčních ploch vzniklo kolem dvou slepých ramen Vltavy v pražské Libni. Poslední objekt rozsáhlé přeměny jednoho z pražských brownfieldů byl zkoulaudován.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Projekt Penty Nová Waltrovka v pražských Radlicích

Toužebné čekání na návrat levných hypoték. Realitní trh zamrznul a jeho oživení se zatím odkládá

Přečíst článek
Vizualizace projektu UDI Group na Žizkově.

Developer UDI Group podal trestní oznámení na vedení Prahy 3. Žádá náhradu škody v řádech desítek milionů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme