Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Američané dodají Ukrajině technologie k výrobě dělostřeleckých granátů

Američané dodají Ukrajině technologie k výrobě dělostřeleckých granátů
Profimedia
 ČTK

Ukrajina se dohodla se dvěma americkými firmami na společné výrobě klíčových dělostřeleckých granátů ráže 155 milimetrů, píše agentura Reuters s odvoláním na ukrajinského ministra pro strategický průmysl Oleksandra Kamyšina. O které firmy konkrétně se jedná, ale neuvedl.

Reklama

„Proces výroby kalibru 155 milimetrů potrvá nejméně dva roky, maximálně tři. A abychom mohli začít s výrobou, potřebujeme technologie, které vlastní naše partneři. Ukrajina tento kalibr nikdy nevyráběla,“ sdělil.

Nový šéf britské diplomacie David Cameron v USA

Putinovy peníze patří na Ukrajinu. Cameron vyzval k využít zisků ze zmrazených ruských aktiv

Britský šéf diplomacie David Cameron prosazuje použití zmrazeného ruského majetku na obnovu Ukrajiny. "Bude to, chcete-li, záloha na reparace, které Rusko jednou bude muset zaplatit za nelegální invazi, kterou podniklo," řekl Cameron na bezpečnostním fóru ve Washingtonu.

Přečíst článek

Právě munici ráže 155 milimetrů ale Ukrajina hojně využívá v bojích s ruskými invazními silami a tyto náboje patří k nejčastějším požadavkům Ukrajiny na dodávky ze zahraničí. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj si minulý měsíc v souvislosti s válkou na Blízkém východě postěžoval, že ukrajinské zásoby této munice se ztenčily.

Kyjev se snaží ve světle obav ze snížení dodávek ze Západu navýšit vlastní výrobu zbraní a zároveň usiluje o společné projekty se zahraničními výrobci, podotkla agentura Reuters. Ve středu podle ní Zelenskyj řekl, že Ukrajina nechce v dodávkách zbraní záviset výhradně na zahraniční pomoci.

Americký prezident Joe Biden

USA podpoří Ukrajinu dalším balíkem peněz. Biden musel přistoupit ke kompromisu

Americký prezident Joe Biden je ochotný přistoupit na kompromis ohledně americké imigrační politiky, jejíž změnou republikáni v Kongresu podmiňují schválení další rozsáhlé finanční pomoci Ukrajině. Podle agentury Reuters to řekl v projevu v Bílém domě.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme