Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Amazon propustí dvakrát více lidí, než se očekávalo. I v Evropě

Amazon propustí tisíce lidí, a to i v Evropě
Michael Tomeš / Newstream
 ČTK

Americký internetový obchod Amazon hodlá zrušit kolem 18 tisíc pracovních míst. Ve zprávě zaměstnancům, která byla zveřejněna na webu firmy, to uvedl generální ředitel společnosti Andy Jassy.

Reklama

Amazon po celém světě zaměstnává přes 1,5 milionu lidí. Působí také v České republice, kde zaměstnává několik tisíc lidí. Ze zprávy vyplývá, že propouštění se dotkne i zaměstnanců v Evropě.

Více výpovědí, než se čekalo

Propouštění ve firmě je podle zveřejněného oznámení větší, než se předpokládalo. V listopadu deník The New York Times s odvoláním na zdroje obeznámené se situací napsal, že firma chce propustit kolem 10 tisíc pracovníků.

aMAZON

Amazon zásadně změní obchodní pravidla v EU, vyhne se tak obří pokutě

Americká společnost Amazon zásadně změní obchodní pravidla v EU. Vyhne se tak vysoké pokutě, kterou jí hrozila Evropská komise. Pravidla Amazon změní ve vztahu k obchodníkům, kteří své zboží prodávají jeho prostřednictvím. Pokud by tak neučinil, komise po něm mohla vymáhat až 10 procent z jeho celosvětových tržeb.

Přečíst článek

"Amazon v minulosti přestál nejisté a těžké podmínky v ekonomice a stejně tomu bude i nadále. Tyto změny nám pomohou jít za našimi dlouhodobými příležitostmi," sdělil k rušení míst generální ředitel.

Podrobnosti bude firma zaměstnancům, kterých se propouštění dotkne, komunikovat od 18. ledna, upřesnil.

Amazon chystá největší propouštění v historii

Majitel Facebooku, Twitter – a nyní Amazon. Chystá největší propouštění v historii

Americký internetový obchod Amazon hodlá zrušit kolem 10 tisíc pracovních míst, což by představovalo největší propouštění v historii tohoto podniku. S odvoláním na zdroje obeznámené se situací o tom dnes informoval deník The New York Times (NYT). Amazon po celém světě zaměstnává přes 1,5 milionu lidí. Působí také v České republice, kde zaměstnává několik tisíc lidí.

Přečíst článek

Amazon v době pandemie covidu-19 zažíval silný růst, který však začátkem loňského roku výrazně zpomalil. Firma čelila vysokým nákladům v důsledku nadměrných investic a rychlého rozšiřování aktivit.

V České republice firma působí od roku 2013. Od roku 2015 funguje v Dobrovízi u Prahy její distribuční centrum, které nyní zaměstnává přes 3000 stálých pracovníků. V korporátních kancelářích v centru Prahy má společnost dalších více než 1000 specializovaných pracovníků.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Evropa má problém. Německo, motor Evropy, ztrácí výkon a paktuje se s Čínou

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme