Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Alpine Pro loni v prvním covidovém roce zvýšilo zisk, obchod snížil ztrátu

V oblečení od Alpine Pro se poprvé česká výprava ukázala na Zimních olympijských hrách ve Vancouveru v roce 2010.
Český olympijský výbor
Dušan Kütner
duk

Jeden z největších prodejců outdoorového oblečení a výrobce souprav pro český olympijský tým Alpine Pro si s loňským prvním covidovým rokem poradil relativně dobře. Tržby sice klesly o 1,6 procenta na 746,8 milionu korun, zisk po zdanění ale stoupl o patnáct procent na 55,6 milionu. Vyplývá to z výroční zprávy firmy uložené ve Sbírce listin.

Reklama

Síti obchodů Alpine Pro Stores se vedlo hůře – tržby klesly covidovým opatřením o téměř třetinu na 174,2 milionu korun, čistá ztráta ale byla proti předcovidovému roku 2019 loni nižší o téměř desetinu a činila 25,3 milionu. Na otázky, jak si Alpine Pro vedla letos, firma neodpověděla.

Zoot.cz

Natland prodává e-shopy s módou, včetně Zoot.cz

Investiční skupina Natland prodává skupinu e-shopů s módou sdružených pod značku Digital People, kam patří například Zoot.cz nebo Bibloo.cz, společnosti Across e-commerce ze skupiny CS Apparel Group. Ta v Česku zastupuje například módní značku Gap, americkou značku Under Armour a českou značku Sam 73.

Přečíst článek

„Podle zveřejněných výsledků roku 2020 je znatelný dopad na objem tržeb, ale současně jsou zřetelná opatření v oblasti osobních nákladů, kdy došlo k zefektivnění procesů ve společnosti a současně došlo jen k mírnému poklesu tržeb a mírnému nárůstu zisku. Toto se však nepromítlo stejným způsobem u dceřiných společností,“ uvedl ve výroční zprávě firmy majitel firmy Václav Hrbek.

„Výše obratu byla výrazně ovlivněna vyhlášenými vládními omezeními v boji s pandemnií COVID-19, která dopadla nejen na obchodování s dceřinými společnostmi, ale také na všechny partnery s maloobchodní sítí,“ podotkl Hrbek. „Přesto se některým obchodním partnerům výraznější část tržeb podařilo udržet, či dokonce navýšit. Jednalo se o společnosti se silnou pozicí v online prodeji. Obrat získaný prostřednictvím vlastního e-shopu narostl na trojnásobek oproti předchozímu období,“ dodal.

Prodej oblečení z druhé ruky. Ilustrační foto.

Luxusní móda z druhé ruky je hit. Americký sekáč si jde pro miliardu na burzu

Zájem o oblečení z druhé ruky stoupl navzdory pandemii. Newyorská Rent the Runway nabízející oblečení luxusních značek vstupuje příští týden na burzu, kde si v rámci IPO jde pro 1,3 miliardy dolarů.

Přečíst článek

Za účelem zmírnění dopadů poklesu tržeb firma v nákladové oblasti přijala mnohá úsporná opatení. „I vzhledem k odložení uskutečnění olympijských her se podařilo snížit marketingové náklady o asi 25 procent oproti původnímu plánu. Dále došlo ke snížení osobních nákladů o zhruba 20 procent oproti předchozímu roku z důvodu snížení počtu zaměstnanců. V neposlední řadě se také značně zredukovaly cestovní náklady,“ poznamenal Hrbek.

Alpine Pro vznikla v roce 1994, v roce 2000 vstoupila společnost na slovenský trh, o rok později expandovala do Polska a v roce 2018 otevřela první dvě prodejny v hlavním městě Rumunska v Bukurešti. Formou obchodního zastoupení je reprezentována v dalších 20 zemích světa. Kromě olympijského týmu obléká také českou biatlonovou reprezentaci, kanoisty nebo judisty. V dubnu 2019 se stala oficiálním dodavatelem Mezinárodní biatlonové unie, a to pro tři biatlonové sezóny včetně zimních olympijských her v Pekingu 2022.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Česká výprava pózuje fotografovi 16. července 2021 na letišti v pražských Kbelích před odletem na olympijské hry do Tokia. V prostřední řadě vpravo je lékař Vlastimil Voráček, který byl prvním členem české výpravy s pozitivním testem na covid-19.

Viliam Buchert: Češi v Tokiu. Úžasné výkony, ale i selhání v pofiderní kauze

Přečíst článek
Britové varují své fanoušky před Eurem v Německu

Britové varují své fanoušky před Eurem v Německu. Mají tam silnější pivo, zdůrazňuje ministerstvo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme