Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nominace na Czech Press Photo: covid, tornádo, olympiáda i staroměstské kříže

snímek Petra Topiče (Mafra) zachycující následky ničivého tornáda na jižní Moravě
Czech Press Photo
Dušan Kütner
duk

Nejen covidem je živo oko profesionálního fotografa. Letošnímu ročníku prestižní fotografické soutěže Czech Press Photo kromě koronaviru dominovala témata jako následky ničivého tornáda na jižní Moravě či pro Česko velmi úspěšných letních olympijských her. Podívejte se na snímky nominované v kategoriích Aktualita, Reportáž, Každodenní život a Lidé, o kterých se mluví.

Reklama

Mezinárodní porota 27. ročníku Czech Press Photo vybírala snímky v osmi  kategoriích. Pětice odborníků hodnotilo více než 4300 snímků od 250 fotografek a fotografů z Česka a Slovenska.

„Tematicky dominovalo rozhodně tornádo, které zasáhlo jižní Moravu, olympijské hry, kříže na Staroměstském náměstí (připomínka obětí koronaviru, pozn. red.) a také demonstrace proti očkování, které se účastnili fotbaloví hooligans. Společně jsme vybrali nejkvalitnější snímky, které reprezentují posledních dvanáct měsíců,“ uvedl šéf fotobanky České tiskové kanceláře (ČTK) Petr Mlch.

Fotografie roku bude vyhlášena společně s vítězi v kategoriích na slavnostním ceremoniálu v lednu v Národním muzeu. Členy poroty jsou vedle Mlcha také ředitel agentury Panos Pictures Adrian Evans z Velké Británie, vedoucí fotograf Getty Images Sean Gallup z Německa, fotografka ze skupiny 400ASA Alžběta Jungrová a fotograf mediálního domu Mafra Jan Zátorský.

Pulp Fiction

Tarantino vydraží nezveřejněné scény z Pulp Fiction jako NFT

Do prudce se rozvíjejícího nového trhu s unikátními digitálními kopiemi neboli NFT vstoupila jedna z hvězd filmového průmyslu, oscarový režisér Quentin Tarantino. V aukci na online tržišti OpenSea nabídne sedm unikátních, dosud nezveřejněných scén z kultovního snímku z roku 1994 Pulp Fiction.

Přečíst článek

Porota již vybrala vítěze Grantu Prahy. Vítězný soubor vybírá pražský primátor na doporučení mezinárodní poroty. Cenu získal Petr Vrabec za cyklus Pražské periferie.

Poroty se tradičně účastnily děti z Dismanova dětského rozhlasového souboru. Ty za svou cenu jednoznačně zvolily snímek Barbory Reichové z českého olympijského výboru, která pod vodou zachytila plavkyni Simonu Davidovou.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme