Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Český LeasePlan získá společnost Crédit Agricole. Jeho prodej byl podmínkou Bruselu

ALD Automotive
profimedia
 ČTK

Skupina ALD uzavřela v rámci schvalování akvizice konkurenční společnosti LeasePlan Evropskou komisí dohodu o prodeji leasingové firmy LeasePlan ČR společnosti Crédit Agricole Consumer Finance. Po dokončení prodeje se LeasePlan ČR přejmenuje a nadále v tuzemsku zůstane jako ALD.

Reklama

ALD jmenovala s okamžitou platností dřívějšího generálního ředitele ALD Automotive v ČR Pavla Fořta generálním ředitelem pro Česko. Fořt jako generální ředitel ALD Automotive působí téměř devět let. Dříve pracoval v mediální agentuře OMD Czech v rámci skupiny Omnicom. Profesní zkušenosti nabyl i ve společnosti KPMG, kde působil v nejrůznějších pozicích a lokalitách.

Nově vzniklé uskupení ALD Automotive LeasePlan je přední globální hráč na poli udržitelné mobility nabízející kompletní leasingové služby, flexibilní předplacené služby, služby ve správě vozového parku. Působí ve 44 zemích, na celém světě má 15 700 zaměstnanců a spravuje 3,3 milionu vozů.

Prodej kvůli hospodářské soutěži

Evropská komise schválila společnosti ALD, která je divizí francouzské banky Société Générale zaměřenou na leasing aut, plán na převzetí nizozemského konkurenta LeasePlan za 4,9 miliardy eur, tedy zhruba 120 miliard korun, loni koncem listopadu.

Souhlas podmínila tím, že společnost ALD splní svůj slib a prodá některé aktivity v Evropě, aby tak rozptýlila obavy z negativních dopadů na hospodářskou soutěž. Součástí podmínek byl mimo jiné prodej aktivit firmy LeasePlan v ČR.

Poprvé na tuzemském trhu realit. Globální investor LCN Capital Partners koupil showroomy Mercedesu

Globální investor LCN Capital Partners vstoupil už i do Česka. Koupil showroomy Mercedesu

Převzetím 11 autosalonů Mercedes-Benz a dalších prémiových vozů vstoupil poprvé na český a slovenský trh realitní investor LCN Capital Partners. Firma, která spravuje aktiva v hodnotě téměř sedm miliard dolarů v několika fondech denominovaných v amerických dolarech, eurech a librách, koupila čtyři showroomy v Česku a sedm na Slovensku.

Přečíst článek

ALD oznámila dohodu o převzetí firmy LeasePlan začátkem ledna 2022. Spojením vznikne nová společnost, která bude mít ve své flotile 3,5 milionu vozidel. Société Générale bude mít ve sloučeném podniku většinový podíl, a to 53 procent. Akcionáři LeasePlan budou vlastnit podíl 30,75 procenta. Société Générale je třetí největší francouzskou bankou po konkurentech BNP Paribas a Crédit Agricole. V ČR je většinovým vlastníkem Komerční banky.

Komerční banka přes nižší důvěru spotřebitelů v ekonomiku zvýšila zisk.

AKTUALIZOVÁNO: Komerční banka přes nižší důvěru spotřebitelů v ekonomiku zvýšila zisk

Komerční bance stoupl v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně o 1,4 procenta na 3,6 miliardy korun. Celkové výnosy klesly o 5,5 procenta na devět miliard korun. Banka neauditované konsolidované výsledky zveřejnila na svém webu. Mateřská firma Komerční banky, francouzský finanční ústav Société Générale, v prvním čtvrtletí zvýšil čistý zisk meziročně o 5,7 procenta na 868 milionů eur.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme