Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

LeasePlan mění majitele. Za 120 miliard ji koupí divize Société Générale

ALD
poskytnuto ALD

Společnost ALD, která je divizí francouzské banky Société Générale zaměřenou na leasing aut, se dohodla na převzetí přední evropské leasingové společnosti LeasePlan za 4,9 miliardy eur (120,8 miliardy korun). Vznikne tak přední světový hráč na trhu mobility, oznámily firmy.

Reklama

Spojením vznikne nová, rozšířená společnost s názvem NewALD, která bude mít ve své flotile 3,5 milionu vozidel. ALD se nyní snaží změnit svoji flotilu aut, aby získala více elektromobilů.

Transakce by měla přispět ke zvýšení zisku a přichází čtyři roky poté, co Société Générale uvedla menšinový podíl v ALD na trh za cenu 14,3 eura za akcii. Akcie ALD se však od té doby obchodují převážně pod touto úrovní, upozornila agentura Reuters.

>>>>>>Vše k elektromobilitě čtěte zde<<<<<<

Převzetí LeasePlan přichází v době, kdy má Société Générale k dispozici hotovost, protože v posledních letech prodala svá vedlejší aktiva, jako například divizi pro správu aktiv Lyxor. Banka pod vedením Frédérika Oudéy je také uprostřed širší reorganizace, kterou zahájila v roce 2018.

Société Générale bude mít ve sloučeném podniku většinový podíl, a to 53 procent. Akcionáři LeasePlan budou vlastnit podíl 30,75 procenta.

Pavel Řehák, spolumajitel pojišťovny Direct

Řehák z Directu staví miliardovou síť autoservisů

Pojišťovna Direct, což je první česká online pojišťovna, buduje síť autoopraven a autoslužeb. Cílově by měla mít miliardový obrat, jak serveru newstream.cz potvrdil majitel Directu Pavel Řehák. „Chceme se dostat na pět, šest miliard korun v obratu, což je cesta na dva, tři roky,” dodal. 

Přečíst článek

ALD je celosvětovým lídrem v řešení mobility. Poskytuje komplexní služby v oblasti leasingu a správy vozového parku ve 43 zemích. Ve flotile má 1,7 milionu aut, zatímco vozový park LeasePlan čítá 1,8 milionu vozů a firma působí ve 30 zemích.

Société Générale je třetí největší francouzskou bankou po konkurentech BNP Paribas a Crédit Agricole. V České republice je většinovým vlastníkem Komerční banky.

Mobilita je odvětví přepravy osob a zboží, v poslední době se však tento termín rozšířil nad rámec pouhé přepravy z jednoho bodu do druhého. Zahrnuje třeba služby spojené s provozem auta či poskytování náhradních vozidel.

Apple, ilustrační foto

Apple urychlí vývoj samořídícího auta, vyjet do ulic by mělo do čtyř let

Technologický gigant Apple chce urychlit vývoj svého samořídícího elektrického auta Apple Car. Původní plány ještě na začátku letošního roku počítaly s tím, že do veřejného provozu by se mělo auto dostat do šesti až sedmi let, nyní by to mělo být do roku 2025. Uvedl to server Bloomberg.com s tím, že je to velice náročný úkol, i kvůli tomu, že i ostatní adepti jako Tesla či sesterská společnost Google Waymo s vývojem svých modelů tápou a žádný tak není zatím připraven pro ostrý provoz. Poté, co o tom agentura informovala, akcie Applu posílily až o 2,4 procenta na 157,23 dolaru.  

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme