Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komárkova sázkovka Allwyn vydělala loni přes miliardu eur. Hlavně díky akvizici Camelotu

Karel Komárek
Se svolením KKCG
 ČTK

Společnost Allwyn International, která provozuje loterie v České republice a v dalších zemích, zvýšila v loňském roce díky akvizicím celkové tržby o 98 procent na 7,878 miliardy eur (zhruba 200 miliard korun). Vyplývá to předběžných a neauditovaných konsolidovaných výsledků. Provozní zisk před úroky, zdaněním a odpisy (EBITDA) vzrostl o 18 procent na 1,334 miliardy eur (téměř 34 miliard korun). Allwyn patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, jednoho z nejbohatších Čechů.

Reklama

Bez zahrnutí nedávných akvizic by se tržby Allwynu zvýšily o šest procent. Šéf podniku Robert Chvátal ve výsledkové zprávě uvedl, že firma zažila z finančního i provozního hlediska další silný rok a pokračovala v úspěšné realizaci své růstové strategie.

Firma Allwyn v loňském prvním čtvrtletí dokončila akvizice loterijní společnosti Camelot UK, současného provozovatele britské Národní loterie, a společnosti Allwyn LS Group, dříve označované Camelot LS Group, která je současným provozovatelem loterie v americkém státě Illinois. Tyto akvizice mají významný dopad na konsolidované výsledky skupiny.

Allwyn, který se dříve jmenoval Sazka Entertainment, provozuje loterie v České republice, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Komárkova firma KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality.

Allwyn díky akvizicím výrazně zvýšil tržby, zisk EBITDA vzrostl o 16 procent

Akvizice pomohly. Tržby loterijní společnosti Allwyn Karla Komárka vzrostly o 98 procent

Společnost Allwyn International, která provozuje loterie v České republice a dalších zemích, ve třetím čtvrtletí zvýšila podle předběžných a neauditovaných výsledků celkové konsolidované tržby meziročně o 98 procent na 2,01 miliardy eur (48,9 miliardy korun). Za silným růstem jsou ale nedávné akvizice. Bez nich by konsolidované celkové tržby o jedno procento klesly a dosáhly 1,01 miliardy eur, uvedl podnik.

Přečíst článek

Karel Komárek

Komárkova KKCG bude digitalizovat Evropu

Český miliardář Karel Komárek zvýšil své sázky v IT sektoru. Díky několikamiliardové akvizici německé softwarové společnosti Avenga se stal výrazným hráčem na poli digitální transformace Evropy.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme