Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Air Bank už podruhé v tomto měsíci zvyšuje úrok u vkladů

Air Bank pobočka, ilustrační foto
JiriMatejicek / Creative Commons / CC BY-SA 3.0
Veronika Kudrnová
vku

Air Bank už podruhé během května zvyšuje sazbu na spořicím účtu. Klienti budou nově moci získat bonusový roční úrok čtyři procenta.

Reklama

Air Bank od středy 25. května 2022 opět zvýší bonusový úrok na korunovém spořicím účtu. U vkladů do 250 tisíc korun budou moci klienti nově získat bonusovou sazbu čtyři procenta ročně.

Úroky z vkladů zvyšují i další banky, činí tak v reakci na kroky centrální banky, která na posledním květnovém zasedání zvýšila základní úrokovou sazbu o 75 bazických bodů na 5,75 procenta. Od této sazby se odvíjí úročení komerčních úvěrů, ale také vkladů. Lidem tak sice kvůli vyšším sazbám zdraží hypotéky, ale rostou jim také úroky na vkladových produktech. 

Tomáš Nidetzký, viceguvernér ČNB

Viceguvernér ČNB Tomáš Nidetzký: Od Aleše Michla jsem nikdy neslyšel, jak mají být sazby vysoké

Češi mají moc peněz a pořád utrácejí. Proto jim zvyšováním sazeb chceme naznačit, že je v současnosti lepší šetřit, říká viceguvernér České národní banky Tomáš Nidetzký. Ten byl ještě nedávno označován za možného budoucího guvernéra ČNB po Jiřím Rusnokovi, který v polovině roku v této funkci končí. Situace se však změnila, prezident Miloš Zeman jmenoval budoucím guvernérem Aleše Michla. „Až při setkání s prezidentem jsem pochopil, že mu vadí zvyšování sazeb,“ říká Nidetzký.

Přečíst článek

Na vyšší úročení dosáhnout všichni klienti Air Bank se spořicím účtem v českých korunách. Banka bonusovou sazbu nepodmiňuje například nově založeným účtem ani vyšší úroky neomezuje jen na nové vklady.

Vklady na spořicím účtu od 250 tisíc do jednoho milionu korun bude banka dále úročit bonusovým úrokem 0,1 procenta ročně. Vklady nad jeden milion korun úročeny nejsou.

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

Trinity Bank útočí na pozici banky střední velikosti. Za rok ztrojnásobila počet klientů

Trinity Bank se daří. Za první čtvrtletí jí stoupl meziročně zisk před zdaněním o 148 procent na 82,5 milionu korun. Banka oznámila, že se chystá otevřít další pobočky i navýšit počet klientů.

Přečíst článek

Česká národní banka, ilustrační foto

Dalibor Martínek: Zchudněte, neutrácejte! Zní šílený vzkaz od ČNB

Miroslav Singer, bývalý guvernér České národní banky, mi asi před měsícem při rozhovoru řekl, že se růstem cen musíme protrápit, a že každý něco ztratí. Že se s tím nedá nic dělat. Současný guvernér národní banky Jiří Rusnok mluvil při rozhovoru v únoru v podobném duchu. Inflace každého z nás připraví o peníze. A do třetice, podobně nyní mluvil i Tomáš Nidetzký, současný viceguvernér, a ještě nedávno jeden z aspirantů na guvernérskou pozici. Tu mu vyfoukl Aleš Michl.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Air Bank pobočka, ilustrační foto

První banka výrazně snížila úroky u hypoték. Nabízí je skoro procento pod trhem

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme